Onderweg naar 1 Tegen 100

Even weer een update van Herman Roggeveen de quiztoerist. Na Puzzeltijd, Superbal, That's the Question, TV-Kijker van het Jaar en Lingo besloot ik het groter aan te pakken: 1 Tegen 100. Ergens in oktober belde ik het betaale 0900-nummer en beantwoordde drie vragen. Vervolgens werd het stil, heel stil. Maar half januari op een loze zaterdagmiddag opeens een telefoontje. Of ik naar de screening wilde komen. Dat was vorige week zondag. Gisteren belde Endemol opnieuw: ik ben door naar de opnames.

Natuurlijk speelde het al langer in mijn hoofd om nu eens voor het echt grote geld te gaan. Maar ja, een jaar eerder was ik nog afgewezen voor Deal or no Deal. En er tussendoor komen bij Weekend Miljonairs of Miljoenenjacht lijkt een haast onmogelijke opgave. Om echt kandidaat te worden bij 1 Tegen 100 is ook lastig, maar je hebt hier de kans nog enigszins in de hand.

Mijn zus had in de zomer van 2007 al eens een screening gedaan. Die kwam er niet doorheen, maar wist wel enkele vragen te delen. Ik had dus een minimale voorsprong bij de uiteindelijke selectie, waar de +/- zeventig aanwezigen 50 multiple choice vragen werden gesteld in een tijdsbestek van 15 minuten. Aangezien de test dus meermalen meegaat zal ik hier niet de vragen verklappen, maar het komt aan op algemene kennis. Beetje topografie, beetje geschiedenis, beetje sport, beetje showbiz, beetje media, beetje politiek en nog een beetje beetjes.

Niets ten nadele van mijn zus – ze is een slimme meid en bijna afgestudeerd advocate – maar ik vroeg me na dat kwartier toch echt af, hoe ze deze test niet had kunnen doorstaan. Als je algemene ontwikkeling en neus voor actualiteiten een beetje op orde is, kan het niet misgaan.

Afijn, daarna nog een kort babbeltje met een productiemannetje / – vrouwtje. Daar kijken ze dan of je niet dichtklapt als je in het middelpunt van de belangstelling staat en spreken ze alvast voor welke dingetjes leuk zijn om in de studio met Caroline te bespreken. Als Caroline Tensen tegen die tijd ten minste nog 1 Tegen 100 presenteert. RTL is niet gelukkig met de niet-exclusiviteit van dit gezicht. Bovendien vernam ik dat Caroline vorige week opnames heeft gemaakt voor de KRO. Eerder maakte ze al een aantal programma's voor de NCRV.

Nouja, na die selectieronde was het dus wachten op een telefoontje. Dat kwam gisteren. Volgende week zijn de opnames al. Ik begin natuurlijk als één van de 100 kandidaten in het publiek. Per opnamedag worden twee afleveringen opgenomen. Wie weet moet ik wel 10 keer naar Aalsmeer komen voordat ik ben uitverkoren of voordat ik 'af' ben en alles voor niets is geweest. Misschien is het na één keer wel gebeurd. Spannend. Ik houd jullie op de hoogte!

Zie ook:
- Zappen wint Lingo
- Weer een stap dichterbij titel TV-kijker van het Jaar
- De quiztoerist in actie: That's The Question

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Onderweg naar 1 Tegen 100

 1. Anoniem

  Leuk, veel succes

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  Hey Herman! Tof dat je door bent, je bent idd echt een quiztoerist :) Als het meezit, doe ik binnenkort mee aan het nieuwe programma van Linda de Mol (waar Beau ook weer in meedoet).

    /   Reply  / 
 3. Postduif

  Weer leuk nieuws, ik zeg fotocamera mee ;-)

  Kan niet wachten op verslagje van je belevenissen. Veel succes!

    /   Reply  / 
 4. Matthijs

  uhm… “productiemannetje / – vrouwtje”
  was het dan zo onduidelijk??? :|

    /   Reply  / 
 5. !#Michael#!

  Gefeliciteerd man! Echt leuk, wel ffies zeggen wanneer je eventueel midden in de arena staat he?! Die willen we wel zien hoor :P ;)

  Succes! :D

    /   Reply  / 
 6. Maarten

  Succes! Ik hoop dat je wint!

    /   Reply  / 
 7. miriam

  hoi herman,
  wil je niet de vragen verklappen?

    /   Reply  / 
 8. R.Elderhorst

  Heej Herman leuk verhaaltje,

  Ik ben vandaag uitgenodigd voor de screening voor 1 tegen 100,
  wil je de vragen echt niet delen ;-)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>