En de nieuwe Maartje van Weegen is:

…Brecht van Hulten! Althans, dat beweert Evert Santegoeds in het ochtendprogramma van Edwin Evers. Brecht verkoos in juli dit jaar nog de NOS boven de KRO, waar ze Goedemorgen Nederland presenteerde. Dit omdat ze bij de NOS haar tanden kon zetten in de Rembrandtweek, een eenmalig project. Blijkbaar is haar toen al iets in het vooruitzicht gesteld, want doorgaans zet je daarvoor niet een goedlopend programma opzij. Maartje van Weegen stopt met de verslaggeving van het Koninklijk Huis omdat ze het mooi vindt geweest na al die jaren.
Bij de opvolging door Brecht van Hulten dient zich wel meteen een probleem aan. Want de presentatrice bevalt in het voorjaar terwijl dan ook verslag moet worden gedaan van Koninginnedag. Volgens Santegoeds wordt dat opgelost door Astrid Kerseboom naar voren te schuiven. Zij las vorige week al de verkiezingsuitslagen per gemeente voor bij de NOS.

Ben benieuwd of het allemaal klopt. De NOS zou opvolging in dat geval snel hebben geregeld. Brecht straalt nog niet zoveel autoriteit uit als Maartje van Weegen, wie weet komt dat nog. Bovendien gaf ze in verschillende interviews aan nog niet tevreden te zijn over haar prestaties als interviewer, dan is dit een opmerkelijke stap. Ze is in elk geval een totaal ander type, dat zou wel een frisse kijk geven op het Koningshuis.

Zie ook:
- Koningshuis van spreekbuis ontnomen
- Brecht verkiest NOS boven Goedemorgen Nederland

- Brecht van Hulten niet tevreden over eigen prestaties

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>