EO-medewerkers op motivatiegesprek

Wie bij de EO werkt en zich niet zo veel bezighoudt met zijn geloof, zou wel eens een probleem kunnen hebben. Jaap Kooij, de nieuwe EO-directeur, en Arjan Lock (de reeds zittende directeur) laat al zijn presentatoren en medewerkers namelijk op motivatiegesprek komen.

"Arjan Lock en ik zijn samen bezig met het nadenken over onze drijfveren en daarom beïnvloedt dat ook onze gesprekken met de managers aan wie we leidinggeven", vertelt Kooij in gesprek met Het Nederlands Dagblad. "De missie moet geen beleidsstuk zijn, maar iets levends. We gaan binnenkort ook met alle edewerkers het gesprek voeren over de vraag: waarom werk je bij de EO? Hoe zit het met het hart dan aangeraakt is door God en dat wil delen met de mensen."

En wat nu als tijdens zo'n motivatiegesprek blijkt dat de motivatie van de betreffende medewerker niet strookt met het idee van de leiding? We wachten af.

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “EO-medewerkers op motivatiegesprek

 1. Erik

  Tja, als dat niet zo is… waarom werk je dan bij de EO?

    /   Reply  / 
 2. **Vincent**

  Onzin! Moeten alle VARA-medewerkers per se socialistisch zijn? Of zijn de makers van Boer zoekt Vrouw allemaal katholiek? Waarom zou dat zo moeten zijn?

  Het omroepbestel is al onzinnig, om dan ook alle medewerkers van de omroepen te verplichten om achter de oorspronkelijke ideeën (1900 – 1970) te staan, is ale helemaal lariekoek!

    /   Reply  / 
 3. Van Berkenhouwer

  Vreemde gang van zaken bij de EO. Een fuctioneringsgesprek is niet-christelijk. Christus vroeg zijn discipelen alleen of zij hem wilden volgen;
  ook onchristelijk is een werknemer die niet de standaard kan halen vanwege gebrek van intellect bijvoorbeeld, onderuit te halen en hem te ontslaan omdat ie van geen enkele betekenis kan zijn voor de EO. Christus’ boodschap was juist dat zijn volgelingen moesten omzien naar de zwakkeren onder hen;
  Paulus heraalt nog eens in een van zijn brieven anderen niet te oordelen “…opdat gij niet geoordeeld worde!”

  Men is dus onchristelijk, zelfs heidens bezig als men binnen de EO ondergeschikten oproepen voor een functioneringsgesprek.

  Daarbij komt ook nog dat het christelijk geloof uitsluitend een persoonlijke zaak is tussen gelovige en zijn God. Er is niemand tot op heden aangewezen om persoonlijk na te gaan hoe die verhoudingenmomenteel liggen. Of het moet zo zijn dat men zich die plaats toe-eigent.

    /   Reply  / 
 4. Sjon van der Roggelkamp

  Welkom in de middeleeuwen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>