Kijkcijfers z’dag: X Factor 2 miljoen, Songfestival 1,2 miljoen

jaap_angela_winnenDe finale van X Factor heeft zaterdag 2 miljoen kijkers weten te trekken. Naar de uitslag keken zelfs 2,1 miljoen mensen. Daarmee is de finaleuitzending nipt de best bekeken van dit seizoen. Wel moet de finale het afleggen tegen de ontknoping van Popstars in januari; die werd door 2,2 miljoen mensen gezien en de ontknoping boeide 2,5 miljoen mensen. Het Eurovisie Songfestival moest genoegen nemen met 1,2 miljoen kijkers.

De verwachting was een beetje dat heel veel mensen de hele avond druk heen en weer zouden zappen. Dat lijkt toch niet heel erg gebeurd te zijn. X Factor scoorde in lijn met de afgelopen liveshows en het tussendoor uitgezonden De TV Kantine trok nog eens 1,7 miljoen kijkers. Nadat Wendy en Martijn bekend hadden gemaakt dat Jaap X Factor had gewonnen, kon bij de publieken nog nagenoeg heel de puntentelling van het Eurovisie Songfestival worden bekeken.

Yolanthe mocht voor Nederland de punten verdelen. Zij lijkt ook naar RTL te hebben gekeken, want ze vroeg aan de hosts van de show in Oslo ‘Where was the X Factor in Oslo?’. Ik ben wel benieuwd hoe het internationaal kijkend publiek dat uitlegt; alsof er geen talent was bij het Eurovisie Songfestival? Nederland deelde overigens 12 punten uit aan Armenië terwijl Duitsland het evenement dit jaar heeft gewonnen.

SBS 6 wist 657 duizend kijkers te boeien met Pirates of the Caribbean III, een slordige 100 duizend meer dan het tweede deel gisteren.

Op Nederland 1 ging verder het tweede seizoen van Alles Draait Om Geld met Astrid Joosten van start. Het programma opende met 1,2 miljoen kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers vrijdag: X Factor richting 2 miljoen kijkers
- Kijkcijfers zondag: Verkiezingsdebat RTL grote winnaar
- Kijkcijfers: Finale Champions League verpulvert concurrent

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Kijkcijfers z’dag: X Factor 2 miljoen, Songfestival 1,2 miljoen

 1. Jeffrey

  Volgens mij vroeg ze niet wáár de X factor was, maar wíé de X factor had.

    /   Reply  / 
  1. zaza gabor

   yep, ze vroeg inderdaad “who has the xfactor in Oslo tonight”

     /   Reply  / 
 2. maria

  Popstars in januari had niet het songfestival als concurrent. Conclusie? Een geweldige prestatie van RTL met de uitzendingen van X factor!

    /   Reply  / 
 3. Nick

  Herman soms maak je zulke kromme vergelijkingen, waaronder nu weer. X Factor staat tegenover het songfestival…en wat had Popstars? Uh…niks groots?

    /   Reply  / 
  1. Herman Roggeveen Auteur

   Ik weet, winter en bijna-zomer kun je misschien niet helemaal eerlijk naast elkaar leggen. Maar vond het toch nuttig deze extra informatie te geven. Zie dat andere websites dat inmiddels ook hebben gedaan.

   Overigens; finale Popstars stond tegenover Flikken Maastricht met aanslag op André Rieu _ Tros TV Show met exclusief interview Susan Boyle. Inderdaad geen Eurovisie Songfestival, al werden die twee programma’s beter bekeken dan het Songfestival in januari.

     /   Reply  / 
   1. maria

    Misschien een vertekend beeld?
    Immers als de reclame begint kun je het beste overschakelen naar Flikken etc. zo mis je in ieder geval die irritante reclameblokken!

      /   Reply  / 
 4. Rein

  RTL kan heel blij zijn dat Sieneke de finale niet haalde… héél blij

    /   Reply  / 
 5. PINHEAD

  De Postars finale wordt ook midden in de winter uitgezonden,dus dan kijken er sowiezo meer mensen dan in de lente. En X-Factor had ook het ESF als concurentie. Dus een mooie score voor X-Factor! RTL heeft wel een groot risico genomen, want als Sieneke door was geweest naar de finale en als het ook nog heel mooi weer was gisteravond, dan was de score veel lager dan nu het geval was geweest. Gelukkig was dat beide niet zo,want X-Factor is een prachtige show(wat waren de licht-effecten super gisteravond!) en verdiend hoge kijkcijfers! Nog steeds veel beter dan Popstars, maar ik hoop dat Idols nog eens een keer teruf komt…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>