Kijkcijfers vrijdag: Recordavond RTL 4

RTL 4 heeft zijn beste avond sinds jaren beleefd. Van 19.30 tot middernacht is het met afstand de best bekeken zender gebleken, in het zadel geholpen door de finale van The Voice of Holland. De finale werd door minder mensen gezien dan vorig jaar, 3,6 miljoen tegen 3,8 miljoen een jaar eerder. Ook de ontknoping zat onder de score van een jaar terug, 3 miljoen tegen 3,3 miljoen in januari 2011, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Daar staat tegenover dat Moordvrouw een topstart beleefde met 3,2 miljoen kijkers (wanneer trok een dramaserie voor het laatst zoveel bekijks?). Ook Goede Tijden Slechte Tijden beleefde met 2,3 miljoen kijkers zijn beste uitzending sinds jaren.

Soapkijkers beleefden meteen een dramatische aflevering, waarin Raynor Arkenbout de serie verliet; zijn karakter Edwin Bouwhuis kwam om het leven. De RTL-soap keek dit seizoen al een paar keer boven de grens van 2 miljoen kijkers maar torent er nu dus stevig bovenuit.

Ook het RTL Nieuws deed het met 1,6 miljoen kijkers heel behoorlijk; het NOS Journaal zat net onder de grens van 1,6 miljoen kijkers. Onlangs was de RTL-titel al beter bekeken dan de NOS-berichtgeving, wat toen tot veel media-aandacht leidde.

Nederland 1 trok bijna 1 miljoen kijkers met de crimi Silent Witness, terwijl Blik op de Weg goed was voor 795 duizend kijkers. Pauw & Witteman trok 780 duizend kijkers.

Op SBS 6 was een Pirates of the Caribbean-film te zien, waar slechts 374 duizend kijkers op afstemden. Hart van Nederland, dat een uur later dan gebruikelijk begon, trok 481 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers zondag: Meeste kijkers voor Bananasplit
- Kijkcijfers zaterdag: Robert goud, Paul zilver, Gordon brons
- Kijkcijfers vrijdag: The Voice of Holland wint weer glorieus

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Kijkcijfers vrijdag: Recordavond RTL 4

 1. Jimmy

  Je lijkt wel de persvoorlichter van RTL maar geef eens je
  mening over de kwaliteit van Moordvrouw.
  Geef ook eens openheid van zaken voor welk bedrag je op
  de loonlijst bij RTL staat.

    /   Reply  / 
  1. Herman Roggeveen Auteur

   Ik sta niet op de loonlijst. En Moordvrouw niet gekeken, ik vind het genre politieserie nooit leuk.

     /   Reply  / 
   1. Cyndy

    Natuurlijk heb je Moordvrouw gekeken maar kennelijk durf
    jij je mening niet te geven.

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

     Toch echt niet hoor. Was niet op de persviewing en gisteren ben ik in dat uurtje pauze wat gaan bloggen en zappen.

       /   Reply  / 
 2. fonz

  De serie (Moordvrouw) moet groeien? Acteren is een vak, acteren kun je of je kunt het niet. Wat een tenenkrommende vertoning was dat gisteren. Dat acteerwerk van non-talent Thijs Römer is gewoon op het lachwekkende af. Over Wendy zal ik maar zwijgen, die zit alleen in de serie omdat ze de bedpartner is van de baas van RTL4. Maar het RTL publiek zal het allemaal niet boeien, die kijken toch kritiekloos alle bagger die op die zender voorgeschoteld wordt.
  Herman toon je wat kritischer en objectiever

    /   Reply  / 
  1. cees

   waardeloos die moordvrouwen

     /   Reply  / 
 3. Tom

  Voor een eerste aflevering vond ik Moordvrouw wel redelijk. De verhaallijnen zijn een beetje voorspelbaar maar toch zit er wel wat spanning in en acteren de meeste acteurs boven mijn verwachting. Ben benieuwd hoe de volgende afleveringen verlopen.

    /   Reply  / 
 4. Martijn

  Het leek wel tv kantine gisteren:
  Wendy met een schepje hilarisch.

    /   Reply  / 
 5. PigBag

  Deze kijkcijfers vallen me toch ‘n beetje tegen. Ik had zeker 4 miljoen kijkers verwacht voor de finale van TVOH. Dit is niet eens de best bekeken aflevering van dit seizoen. En de uitslag trok minder kijkers dan de uitslag van de finales van Idols 1, 2 en 3. Blijkbaar maakt ‘t veel mensen niet meer uit wie wint. (En ‘t maakt natuurlijk ook niet uit. Floppen doen ze allemaal wel.)

  Ik ben benieuwd naar volgende week als er eindelijk weer concurrentie komt op vrijdag avond. Ik denk dat Flikken Maastricht meer kijkers gaat trekken dan Moordvrouw. Zonder inleiding van 3,6 miljoen kijkers (The Voice Kids gaat denk ik de helft daar van halen) en met weinig positieve geluiden over de 1e aflevering denk ik dat Moordvrouw flink gaat inleveren volgende week.

    /   Reply  / 
 6. Martijn

  Moet zeggen dat het toch wel apart is om een presentatrice die wekelijks te zien is met amusement in een politieserie terug te zien. Ik kan het helaas niet serieus nemen..

    /   Reply  / 
 7. JK

  Record voor late nieuws?

    /   Reply  / 
 8. Jeroen

  Ik vond Moord vrouwen wel weg te kijken. Het acteer werk van Thijs Romer vond ik zeer slecht. Dat is voor mij een reden om volgende week niet meer te kijken. Jammer dat je wel overduidelijk zag dat de montage te wensen over liet. De klap met de schep was duidelijk net. Jammer dat dat zo slecht in beeld werd gebracht.

    /   Reply  / 
 9. Robbieboy

  Mooie avond voor RTL

    /   Reply  / 
 10. diana

  Ja ,absoluut waardeloos hopelijk geen waardeloze tweede seizoen het is om te kosten slechte acteurs dat is mij mening dus weg met moordvrouw

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>