Vlag uit bij RTL; Monsterstart Ontvoerd en Divorce

Bij Linda de Mol en RTL kan de vlag uit, alle tamtam voor de nieuwe programma’s op zondagavond heeft zijn werk goed gedaan. Het reality-programma Ontvoerd trapt af met 1,7 miljoen kijkers en de nieuwe dramaserie Divorce trekt zelfs 1,9 miljoen kijkers. Beide scores liggen veel hoger dan de eigen verwachtingen. De eerste slag is dus geslagen, nu is het afwachten hoeveel kijkers ook komende zondag de moeite nemen om beide titels te bekijken.

RTL 4 behaalde eerder op de dag al goede resultaten, Life4You kwam voor het eerst dit seizoen boven het miljoen uit, blijkt uit metingen van Stichting Kijkonderzoek.

Nederland 1 wist zijn scores grotendeels te handhaven. Studio Sport Eredivisie schurkte tegen de 3 miljoen kijkers aan het NOS Journaal kwam uit op 2,8 miljoen kijkers. De Reünie is door 1,8 miljoen mensen gezien terwijl De TV Show een vertrouwde 1,4 miljoen kijkers trekt.

Ook op Nederland 3 zijn de scores fiks; 3 Op Reis komt uit op 662 duizend kijkers en Penoza II ziet de teller zelfs oplopen tot 847 duizend kijkers. Minder fortuinlijk vergaat het Lieve Liza, waar de kijkers weghollen. Gisteren zaten er nog maar 248 duizend kijkers klaar. Op Nederland 2 doet Van Bihar tot Bangalore het netjes met 737 duizend kijkers.

Bij SBS 6 vallen de klappen. De ontknoping van Menu van Oranje boeit maar 151 duizend kijkers terwijl Overtreders strandt op 461 duizend kijkers. De Smaakpolitie kan rekenen op 536 duizend kijkers waarna Hart van Nederland uitkomt op 957 duizend kijkers. Recht van Nederland scoort deze week 518 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers zaterdag: Paul loopt beetje in op Linda
- Kijkcijfers vrijdag: The Voice of Holland eindigt met klapper
- Kijkcijfers zondag: Ruim half miljoen finale SYTYCD

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Vlag uit bij RTL; Monsterstart Ontvoerd en Divorce

 1. Frits

  Ontvoerd word hem niet. Heb met ontzettende tegenzin na dat programma zitten kijken wat een acteer werk… Divorce is helemaal het einde geweldig!!!

    /   Reply  / 
 2. mark

  Ontvoerd vond ik niets bijzonders, anders dan sensatiebeluste tv over de rug van een drama.

    /   Reply  / 
 3. j

  ontvoerd is idd beetje overdreven… 1,5 uur voor iets wat in een half uurtje kan. “ik belde meteen met nederland” “het nieuws werd binnen een half uur daar en daar verteld”. Divorce echter: heerlijk!

    /   Reply  / 
 4. samantha

  wat een gezeur het gaat toch niet om wat in halfuur kan . het gaat er om dat er een kind word geholpen pff zeikers

    /   Reply  / 
 5. Frits

  Het gaat erom dat ontvoerd niks toevoegt en ik demk dat de kijkcijfers zullen instorten. Divorce daar in tegen heerlijk en zal nog verder groeien

    /   Reply  / 
 6. sanne

  Divorce was leuk! Alleen het intro muziekje was niet bepaald catchy

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>