Sterren Springen bezorgt Eyeworks recordjaar

Eyeworks publiceert vandaag zijn jaarcijfers. Het tv-bedrijf kan terugkijken op een mooi 2012, waarin een recordomzet en -winst zijn gerealiseerd. Met name het succes van Sterren Springen en programma’s als Wie Trouwt Mijn Zoon en Obese dragen bij aan de resultaten.

In 2011 heeft Eyeworks besloten zich verder te concentreren op haar kernactiviteiten: het ontwikkelen, produceren en distribueren van prime time tv entertainment. Dit heeft er toe geleid dat Eyeworks haar Sport productie unit heeft verkocht en begin 2012 is gestopt met de interactieve nieuwe media unit. Op hetzelfde moment heeft Eyeworks meer middelen vrijgemaakt voor de ontwikkeling van nieuwe formats, zowel op centraal niveau vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam als in de vijftien landen waar Eyeworks actief is.

Eén van de succesvolle voorbeelden van internationaal reizende programma’s is Sterren Springen. Dit Eyeworks format was afgelopen najaar dé hit op SBS6. Binnen een paar weken werd Sterren Springen gelicenseerd aan Engeland (ITV), Amerika (ABC), Frankrijk (TF1) en Australië (Seven).

Andere internationaal succesvolle Eyeworks titels zijn Wie Trouwt mijn Zoon? (in 13 landen onder andere in Duitsland, Nederland, Spanje, Chili en Brazilië), Groeten uit de Rimboe (na eerder al succesvol in 8 landen nu ook in Argentinië, Brazilië, Spanje en Portugal), CQC (groot succes in Brazilië, Argentinië en Italië), Echte Meisjes in de Jungle (6 landen) en Obese. Obese is een format van Eyeworks Amerika en is in Nederland bekend van RTL4 met Wendy van Dijk. Het format kent locale producties in negen Eyeworks landen, waaronder voor ABC in Amerika. De uitzendingen van Obese zijn verkocht aan 150 landen wereldwijd.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>