Tv-interview Willem-Alexander soort Zomergasten

interview-koning-50-jaar-1-wilfried de jongAankomende woensdag is het interview van Wilfried de Jong met Koning Willem-Alexander te zien, letterlijk aan de vooravond van ‘s mans 50ste verjaardag. Dergelijke tv-interviews zijn zeldzaam en vergen flink wat voorbereiding, zo schetst De Volkskrant vandaag. Dit interview zal uniek zijn, doordat De Jong werkt met historische tv-fragmenten waar de koning op reageert. Een soort Zomergasten dus, maar dan korter en in het voorjaar.

Het gesprek is woensdag gelijktijdig bij RTL 4 en de NOS te zien, beide partijen trekken samen op in de voorbereiding. Het is dan ook een gezamenlijk voorstel om Wilfried de Jong naar voren te schuiven als interviewer. De opnames zijn al achter de rug, begin april heeft het interview plaats gehad bij de koning thuis in Wassenaar.

Ad van Liempt is in de jaren ’90 betrokken geweest bij twee interviews met de koning, hij kijkt uit naar het gesprek van aankomende woensdag. “De opzet om te reageren op historische fragmenten maakt Willem-Alexander tot een alternatieve Zomergast. Dat is dapper”, zegt hij in De Volkskrant. Rick Nieman, die in 2013 samen met Mariëlle Tweebeeke Willem-Alexander en Máxima interviewde, sluit zich daar bij aan. “Met fragmenten kun je snel ter zake te komen en doorvragen. Je hoeft niet eerst ergens naar toe te werken.”

Lees het hele artikel in De Volkskrant via Blendle.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>