The Amsterdam Project genomineerd voor Nipkow-schijf

beau van erven dorensThe Amsterdam Project, De Zaak Menten en de documentaire Schuldig zijn genomineerd voor de Nipkow-schijf, de tv-prijs die wordt toegekend door mediajournalisten en -critici. Het is een gezelschap dat zich niet laat leiden door kijkcijfers of amusementswaarde, maar het zijn meer ‘fijnproevers’ die kiezen voor titels van grote kwaliteit. En het viel de kenners zwaar om tot drie genomineerden te komen, omdat de keuze zo reuze was.

De Volkskrant schrijft dat ook Floortje terug naar Syrië, Droomland Amerika, De Trek en Alleen op de Wereld zijn besproken bij de jurering. Maar uiteindelijk mogen er dus maar drie titels meedingen naar de prijs.

Een eervolle vermelding komt ten goede aan Eva Jinek, die met drie programma’s ‘sterk in vorm’ was. Het gaat om Jinek, Pauw & Jinek en De Verenigde Staten van Eva. De talkshowhost heeft meerdere spraakmakende gesprekken aan tafel gevoerd. Een Ere Zilveren Nipkowschijf, zeg maar een oeuvreprijs, gaat naar documentairemaker Frans Bromet.

De uitreiking vindt plaats op 16 juni.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>