Veel kijkers missen doelpunt Ajax door OG3NE

o'g3neDe strijd om de kijker is gisteren op cruciale momenten gewonnen door OG3NE. Op het moment dat het trio het podium betreedt met hun Lights and Shadows zappen veel kijkers even naar NPO1, terwijl uitgerekend dat moment Ajax een goal scoort in de wedstrijd tegen Olympique Lyon. 

Dat blijkt uit een kijkcijferanalyse die AvroTros online plaatst. Als OG3NE rond 21.30 uur op mag, bereikt het Songfestival een piek van 3,5 miljoen kijkers. De Europa League-wedstrijd loopt dan terug van 2,5 naar bijna 2 miljoen kijkers. Meteen na OG3NE’s optreden zappen er 1 miljoen kijkers weg. Vanaf dat moment trekt het voetbal meer kijkers, al wint het Eurovisie Songfestival het weer tijdens de rust.

C_nVfKFXkAAnGE4

Als de wedstrijd gedaan is, zappen 1,5 miljoen mensen naar NPO1. Bij het enveloppenmoment zitten er meer dan 3,5 miljoen mensen voor de buis.

Stichting Kijkonderzoek stelt dat gemiddeld 2,7 miljoen mensen naar het Europa League-voetbal hebben gekeken en 2,5 miljoen mensen naar de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>