Tros Radar terug met scoop. Over winderigheid

Antoinette Hertsenberg liet er deze zomer geen onduidelijkheid over bestaan, toen ze te gast was in het AT5-programma De Zwoele Stad: consumentenprogramma Tros Radar heeft een reusachtige autoriteit opgebouwd door hard te werken. “Mensen geloven je niet klakkeloos omdat je nu opeens een consumentenprogramma presenteert. Die autoriteit krijg je na jaren keihard werken.” Vanavond begint Hertsenberg aan een nieuw seizoen en met de redactie heeft ze meteen een scoop te pakken.

Het blijkt namelijk dat wij consumenten klakkeloos naar de dokter gaan voor een nieuw aangepraat kwaaltje. Het zit zo: geneesmiddelenfabrikanten mogen geen reclame maken voor producten die alleen op doktersrecept verkrijgbaar zijn. Dus maken ze reclame voor de aandoening waartegen het middeltje strijdt. Door die uitingen in de media, denk aan voetschimmel, maagzuur en erectieproblemen, krijgen wij consumenten het idee om maar eens langs de dokter te gaan. Dat fabrikanten zo in de kaarten worden gespeeld, heeft volgens Radar ook te maken met de lakse houding van media.

Afgelopen zomer verzon Tros Radar zelf een kwaaltje – winderigheid – om proefondervindelijk hun gelijk te halen.

Radar blijft een fraai consumentenprogramma dat bergen weet te verzetten. Heel goed dat dit programma bestaat en ongestoord zijn gang kan gaan.

Radar, 20.30 uur, Tros (NL 1)

Zie ook:
- Antoinette Hertsenberg wil Radar en Opgelicht blijven maken
- Antoinette Hertsenberg sluit megadeal met Tros
- Tros Radar ontmaskert Astrotijd

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Tros Radar terug met scoop. Over winderigheid

 1. Larss

  Blijft knap wat Antoinette en haar team doen! Ik vind Radar het beste consumentenprogramma op tv

    /   Reply  / 
 2. janssens

  Maar wel kort door de bocht met methodes waar anderen voor voor de rechter komen!

    /   Reply  / 
 3. janssens

  en laten we wel wezen: wie laat zich zonder reden naar de dokter sturen? Dan is er echt wel iets aan de hand. Die websites van pillenfabrikanten bevatten ook veel waardevolle informatie.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>