Tros: Cornald Maas zeker mee naar Eurovisie Songfestival

Cornald Maas hoeft niet te vrezen, dat hij wordt gewipt uit de Oslo-delegatie naar het Eurovisie Songfestival. Pierre Kartner gaf maandag aan met die gedachte te spelen, maar Kartner wordt nu teruggefloten door de Tros. Dat werd ook wel eens een keertje tijd, zullen we maar zeggen. In het AD zegt Tros-baas Peter Kuipers: “Wij hebben een contract met Maas omdat hij een expert is. Hij heeft een eigen mening en daar hebben wij geen moeite mee.”

Kuipers vervolgt: “We maken juist gebruik van zijn deskundigheid: Maas gaat Sieneke binnenkort persoonlijk advies geven.” Eerste advies wordt ongetwijfeld de styling. Veel mensen zijn er over gevallen dat de 17-jarige Sieneke er uit ziet als een 30-jarige dochter van Marianne Weber.

Maas liet zich overigens maandag nog ontvallen er misschien een echt folklore-feestje van te maken, met het oubollige liedje en het draaiorgel. Wie weet adviseert hij Sieneke om in traditionele klederdracht te gaan om de act extra aan te dikken?

Vader Abraham gaf maandag in Shownieuws aan niet gediend te zijn van de afvallige kritiek van Cornald Maas. Hij riep dat Maas mogelijk gewipt werd. Maar laten we wel zijn: Kartner roept de laatste dagen allerlei onzinnige dingen. Wie neemt hem nog serieus na zijn gegoochel bij de ontknoping van het Nationaal Songfestival zondag?

De Tros gaat overigens na het avontuur in Oslo bij zichzelf te rade of de aanpak van het Nationaal Songfestival moet worden gewijzigd. “We hebben aan de organisatie van het festival getornd, omdat we tien jaar geen Europees succes hebben gehad. Dan gaan er in de uitvoering dingen fout en daar moet je wat aan doen.”

Krijgt ongetwijfeld een vervolg.

Update 15.00 uur: Cornald Maas roept in dit interview RTL op om de finale van X Factor (ook op 29 mei) te verplaatsen. “De kans is niet super groot, maar het kan altijd gebeuren en dan is het toch een probleem. Voor zowel de Tros als RTL, want dan wil iedereen wel eens echt zien, wat het voor het eerst in zes jaar gaat opleveren. En we zitten pas donderdag in de halve finale, twee dagen voor de finale. Dus als ik RTL was, dan ging ik heel snel plannen smeden om het te verschuiven.

De Tros kan niets doen, want het Eurovisie Songfestival is natuurlijk gewoon gepland. Misschien gevoed door het agressieve dedain van Albert Verlinde, dat Erland Galjaard dacht ‘het wordt toch niks’ en denkt hij het zo wel te kunnen doen. Maar het lijkt mij niet slim.”

Zie ook:
- Column Bert Brussen – Nationaal Songfestival
-Weer Songfestival-rel: Pierre Kartner boos op Cornald Maas
- Cornald Maas blijft commentaar geven bij Songfestival
- Winst Sieneke Nationaal Songfestival doorgestoken kaart?
- Nationaal Songfestival trekt slechts 2 miljoen kijkers
- Tros-baas haalt uit naar weigerende Songfestival-artiesten
- Nationaal Songfestival: voor de betere masochist
- NLpop: Sieneke naar Oslo met Shalalie Shalajammerjoh
- De zeperd van het jaar: Nationaal Songfestival

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Tros: Cornald Maas zeker mee naar Eurovisie Songfestival

 1. Remko

  Cornald blij mag hij weer mee terwijl hij er totaal niet achter staat. Lekker consecuent ook.

    /   Reply  / 
  1. Haasje

   Verklaar je nader. waarom is dat “lekker consequent”. Mogen er dan alleen nog maar Tros-jaknikkers mee? Hij gaat daarheen als commentator en niet om dit schijtlied te promoten.

     /   Reply  / 
 2. Haasje

  Goed zo, Vader Grote Smurf Abraham moest ook niet een nog grotere vinger in de pap krijgen. Maas gaat als commentator voor het hele festival mee. Zijn oordeel over de keus van ons Tros-dictatuurliedje staat daar los van. En please……. geen klerderdracht!!!!!

    /   Reply  / 
 3. Suus

  Vanaf 21 mei is het grote draaiorgel “Adriean” van de Keukenhof vast wel beschikbaar. Ik bedoel, als je nou internationaal nog een beetje indruk wil maken……….

    /   Reply  / 
 4. Stefan

  Mag het songfestival volgend jaar asjeasjeblieft weer terug naar de NOS?

    /   Reply  / 
 5. MASIS

  Tuurlijk mag hij mee. Pierre Kartner heeft daar niets over te zeggen dus wat hij afgelopen maandag bij Shownieuws zei is echt belachelijk.

    /   Reply  / 
 6. Anita

  Dit land heeft in geen tijden iets gepresenteerd op het songfestival. De toppers werden glimmend en glanzend opgetjoft door Europa. Wat kan Sieneke doen wat die andere zogenaamd grote bners ook niet voor elkaar kregen?
  Wat een arrogantie van de niet presteerders.
  Go Sieneke Go Pierre. Wie het laatst lacht lacht het best!!!!!

    /   Reply  / 
  1. Haasje

   Met de Toppers waren we al afgegleden naar het niveau “gezellig bedrijfsfeestje”, maar om nou het niveau dan dit jaar nog een stuk naar beneden te brengen tot een schlagernummer voor op de braderie…………
   Ik dacht toch dat we hier ook nog zangeressen met een bepaald niveau, zoals een Edsilia (toch al een keer eerder hoog geeïndigd) en Trijntje rond hebben lopen.

     /   Reply  / 
 7. Laatbloeier

  Pierre Kartner moet voorlopig maar even zwijgen en het is terecht dat Cornald Maas meegaat.
  Maar ik moet er niet aan denken dat hij iets met klederdracht doet. Gewoon een leuke Hollandse meid die eruit ziet naar haar leeftijd; tijd voor een make-over!

    /   Reply  / 
 8. diana ter braak

  Ik heb een vraag voor Cornald Maas: zijn er ook CD’s te krijgen van elk jaar songfestival??
  Groet!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>