Hitserie Flikken Maastricht terug voor vijfde seizoen op NL1

De vrijdagavond was ooit het domein van Baantjer, het laatste jaar heeft Flikken Maastricht flink zijn best gedaan om als politieserie dat stokje over te nemen. Het vierde seizoen maakte vorig jaar uitschieters naar boven de 1,7 miljoen kijkers waarmee Nederland 1 op sommige vrijdagen in het tijdslot won van X Factor op RTL 4. De herhalingen trokken dit najaar dikwijls een miljoenenpubliek op vrijdag en dat schept hoge verwachtingen voor Flikken Maastricht seizoen 5. Vanavond begint de Tros aan de nieuwe afleveringen.

De nieuwe reeks opent met de cliffhanger van afgelopen seizoen: Wolfs’ leven staat op het spel en Daan de Vos (een rol van Thomas Acda) blijkt de sleutelfiguur.

In de eerste aflevering is het hele team druk bezig met een verbeten klopjacht op Daan de Vos. Maar Daan blijkt nog veel meer troeven achter de hand te hebben en het is maar de vraag of ze hem te pakken krijgen. En de kijker krijgt antwoord op de vraag of Wolfs nog in leven is…

Net als in de vorige reeksen, veel bekende namen in de gastrollen. Onder anderen Tygo Gernandt, Frits Lambrechts, Frans van Deursen, Marcel Hensema, Mimoen Oaissa, Theo Maassen, Kees Boot en Miryanna van Reeden maken hun opwachting in een van de nieuwe afleveringen.

Heel goed dat de publieke omroep een dergelijke politieserie maakt. Het is misschien niet de origineelste invulling voor een dramaserie, maar indien goed uitgevoerd ontstaat er wel een goede serie. Die inmiddels door velen wordt gekoesterd.

Flikken Maastricht, 20.30 uur, Tros (NL1)

Zie ook:
- Overzicht: Nederlandse dramaseries bij NPO 2010/11
- Kijkcijfers vrijdag: Flikken sluit in stijl af, X Factor levert in
- Voorlopig laatste aflevering succesvol Flikken Maastricht

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Hitserie Flikken Maastricht terug voor vijfde seizoen op NL1

 1. paradox

  Er zal dus weer weinig Limburgs in voorkomen..

    /   Reply  / 
 2. GK

  Geweldige serie in een even geweldige stad/omgeving.

    /   Reply  / 
 3. Mark

  heb de aflevering gezien.. vond het spectaculair gemaakt maar er zaten wel veel fouten in zeg, dat maakte de aflevering erg knullig !

    /   Reply  / 
 4. Rolf

  Ik vond ook dat er veel fouten inzaten maar het is wel zalig dat het weer is begonnen. Ik ben benieuwd naar de kijkcijfers.

    /   Reply  / 
 5. Roy

  Dan ben ik wel benieuwd over wat voor een soort fouten jullie het hebben ???
  Zijn er mensen die voorbeelden kunnen noemen van fouten in deze leuke serie?

    /   Reply  / 
  1. Limburger

   Ik ken Maastricht heel goed, en ik stoor me aan de zeer onlogische autoritten die ze maken, maar goed, daar moet je de stad voor kennen, dus dat zal wel niet bedoeld worden. Maar mij stoort het in ieder geval wel.

     /   Reply  / 
 6. Rolf

  Ik heb denk een klein stukje gemist maar de eerste minuten was Wolfs nog vol met bloed en even later was al het bloed weg en ik dacht dan eigenlijk ook dat hij wel lang in het ziekenhuis moest blijven. Ik denk dat dat bij mij een van de fouten was die ik opviel.

    /   Reply  / 
 7. stefan

  nou dat zijn niet echt fouten, maar het is een serie vergeet dat niet… super gedaan en hopelijk meer kijkcijfers dan vorig seizoen !
  Aflevering was perfect en realistisch genoeg. Alleen het stukje van de ontploffing van de boot was erg nep. Dat had wat meer aandacht mogen hebben. De rest echt zeer netjes!!

  Op naar aflevering 2.

    /   Reply  / 
  1. Continuïteit

   Er zat een continuïteitsfout in het stukje met de boot, namelijk de stootwillen aan bakboordzijde. Vanuit het helicoptershot waren er ineens 2 aan baenzine kboord, terwijl er bij de andere shots er slechts 1 opgehangen was.
   Ook zijn er 2 boten gebruikt bij de opname. Vanuit het helicoptershot is te zien dat de boot die daadwerkelijk in brand staat een andere (oude) boot is en die bovendien ook nog een stuk kleiner is.
   De explosie was flink nep en gedeeltelijk met de computer gemaakt. Bovendien was de brand en de daaropvolgende exposie onmogelijk op deze plaats, nl bij de motor zelf. Er kan een kleine steekvam komen maar geen explosie, daar is de hoeveelheid benzine te gering voor bij het brandstofsysteem in de motor zelf.
   Kortom, er is flink gerommeld bij de opnamen.
   Oja, en het verkoopstickertje zat nog achter op de motor en er zat ook ineens een landvast bakboord-achterzijde aan de bolder.

     /   Reply  / 
   1. Continuïteit

    Je kunt dus zeggen ‘Ze flikken de kijkers een maastichtenaartje’ daar bij Flikken Maastricht.

      /   Reply  / 
   2. stefan

    Daar heb je gelijk in, die scenes hadden veel meer aandacht moeten hebben. Maar vergeet niet, dat er een bezinetank in de boot zelf stond, en daar werd op geschoten.

    Maargoed genoeg erover! Het is geen film, maar dit had iets meer aandacht moeten hebben. Dit mag in een eventuele telefilm natuurlijk niet!

    En 1.8 miljoen kijkers laat wel zien dat veel mensen het een goede serie vinden.

      /   Reply  / 
    1. Continuïteit

     Ik ben het met je eens, het is een goede en spannende serie en ik kijk er graag naarBovendien wordt er met ‘filmtaal’ gewerkt en dan zijn dingen wel eens onlogies. Maar een continuïteitsfout hoeft echt niet, dat is gewoon stom, stom van een groot deel van de crew.
     Maar over die brandstoftankbrand en explosie ben ik het niet eens met je. Als je het beeld stil zet dan kun je zien dat het vuur ontstaat aan de rechterkant van de motor en de explosie daaarna buiten de boot plaatsvind; foutje dus van de computer-animator. Het is net zo stom als een auto die in brand vliegt en vele malen explodeerd?. Over de brandende boot (topshot) kan ik zeggen: het is logies dat men hiervoor een wrakkerig bootje gebruikt van oogstens 1.000 euro; daar hoef je geen boot van 22.000 euro voor te gebruiken om daadwerkelijk in de fik te steken.
     Maar het gaat om het effect, en daar gebruik je dus filmtaal voor.

       /   Reply  / 
 8. cindy

  Dat was mijn boot zonder mijn toestemming uit jachthaven Sondags weggenomen en in de fik gestoken.
  Wil de koper crew en verkoper zich bij mij verantwoorden.
  Want ik heb er als eigenaar helaas geen cent voor gekregen.
  Mijn boot was gewoon ineens weg.
  En ik zie hem op flikken maastricht helaas terug.
  Leuke serie maar wel mijn boot.

  Vriendelijk groet de eigenaars van de afgefikte boot(margo).

  BvD

    /   Reply  / 
  1. verziekeringsagent

   Wat voor een merk boot was het en welke kleur had ie, en hoe groot was ie. En vooral door welke bijzonderheden kun je hem herkennen?

     /   Reply  / 
 9. cindy

  Door de naam Margo,witte kozijnen groene boven kant hij had ook een zeil en dat was blauw voor op de boeg is een ijzer daar waar de ketting van het anker over ging,blauwe onderkant.
  Hij is uit de haven weggenomen,haven bewoners hebben mij hier over vertelt nadat ik vandaag ben gaan kijken in de haven na het hoogwater stand ivm met mijn boot.
  En waarom vraagt u dit??..

  vriendelijke groet de eigenaars.

    /   Reply  / 
 10. alexander gerritsen

  aan geven bij de politie is het besten toch moet toch te achter hallen zijn dat moet geen probleem zijn om hem terug te vinden alleen liever anders maar politie zoekt het voor jou uit niet vervelend bedoelt maar er zal toch wel een regeling kunnen worden getrofen nou hoop dat het goed komt. dat toch blijft kijken je zegd zelf leuke serie dat vind ik ook hoop dat het nog lang door gaat flikken maastricht groetjes van een trouwe kijker.

    /   Reply  / 
 11. alexander gerritsen

  hoi ik hoor hier boven steets het zelfde mensen over dat is niet goed en dat niet maar ik vind het wel goed. de verhaallijnen moet door gaan en dan kunje wel zeggen snel hersteld af dat is met de tijd niet helemaal goed dat gaat niet de verhaallijnen moet te door gaan dat is juist heel goed en verder vond ik het wel dat het goed was en mooi met die dingen die ze gedaan hebben zat een goed verhaal in en was mooi ik hoop ook dat er heel veel mensen hebben gekeken en blijven kijken en tegen de tros zeg ik laat serie 6 en tv.film flikken maastricht maken goed voor de tros en goed voor de kijkers. er zullen alleen maar kijkers bij komen af het aantal zal het zelfde blijven hoop dat er meer bij komen dat is nog mooier.goed voor de tros en goed voor de kijkers.groetjes van een trouwe flikken maastricht kijker.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>