Yes-R toont keerzijde social media-gebruik in What The Hack

Een foto vanaf je vakantieadres delen op Instagram of een filmpje op Facebook plaatsen vanuit de concertzaal. Hartstikke leuk, maar het is bijna een uitnodiging voor inbrekers om hun slag te slaan, zeker wanneer je ook adresgegevens openbaar hebt staan op sociale media. En hoe handig is het om openlijk een merk te liken als je op sollicitatiegesprek gaat bij de concurrent daarvan? Yes-R vergroot de gevaren van onvoorzichtig social media-gedrag in het nieuwe programma What The Hack.

De programmamaker is zelf door schade en schande wijzer geworden. Als artiest is hij door heel het land te vinden en heeft zodoende wel eens gedeeld ergens ver van huis te zijn. En ja hoor, juist op dat moment doen inbrekers een poging om binnen te dringen bij hem thuis, terwijl zijn vriendinnetje nietsvermoedend op de bank zit.

Yes-R is verbaasd hoe makkelijk mensen hun wachtwoorden aan hem verklappen en hoe hackers met speciale apparaatjes deze kunnen achterhalen. “Mijn doelwit zijn gebruikers die hun hele leven met ons delen en degenen die privacygevoelige informatie niet zo serieus nemen.”

What The Hack draaft misschien wat door in zijn aanpak, het is wel een goeie wake up call voor iedereen om toch iets voorzichtiger te zijn met welke informatie je op internet laat rondslingeren.

What The Hack, 21.15 uur, AvroTros (NPO3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>