Veel favorieten in eerste halve finale Eurovisie Songfestival

Het is altijd een beregezellige week, de dagen voorafgaand aan het Eurovisie Songfestival. Met tegenwoordig twee halve finales en elk jaar weer de koorts en hysterie die oplopen rondom de Nederlandse inzending valt er niet te ontkomen aan het liedjesevenement. Vanavond treden de eerste 18 landen aan, waaronder Australië en België, waarvan er 10 doorgaan naar de finale van zaterdag.

Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk and Timur Miroshnychenko nemen de presentatie voor hun rekening vanuit Kiev. Jan Smit en Cornald Maas verzorgen het commentaar voor de Nederlandse kijker.

Op voorhand geldt België als één van de favorieten. Het implosieve City Lights van Blanche klinkt meer dan prima in de oren, alleen weet de piepjonge zangeres het bij de repetities niet helemaal waar te maken op het podium. In de polls tuimelt de act onderuit, al lijkt een finaleplaats nog altijd een zekerheid.

Australië grijpt in 2016 nèt naast de overwinning met de Zuid-Koreaanse zangeres die dan wordt ingezet. Dit keer kiest het continent voor Isaiah met Don’t Come Easy, in De Telegraaf omschreven als een shampoo-reclame. En hoewel het land pas net komt kijken bij het Eurovisie Songfestival wordt ook deze inzending getipt voor een hoge eindnotering.

Een andere favoriet is Portugal, dat al sinds 1964 meedoet maar nog nooit een top 5-notering behaalde. Salvador Sobrel zou daar wel eens verandering in kunnen brengen met zijn Amar Polos Dois. De act die aftrapt komt uit Zweden, het land dat steevast in de finale komt en ook dit jaar wel weer zo ver gaat komen.

Halve finale Eurovisie Songfestival, 21.00 uur, AvroTros (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>