OG3ne moet het waar gaan maken op Eurovisie Songfestival

Het is zo ver: de dag van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017, de dag waarop OG3ne uitkomt voor Nederland. De dames zijn enorm gestegen in de polls sinds er in Kiev wordt gerepeteerd, tot een 7de plaats. Italië, Portugal, Bulgarije, België, Zweden en het Verenigd Koninkrijk liggen voor op het trio uit Fijnaart. Het lijkt dus een garantie dat The Netherlands rond de klok van 23.00 uur uit de envelop komt.

Gisteren is het optreden voor de vakjury al geweest, vanavond mag alleen de televoter zich uitspreken. En dan uit de landen die vanavond ook deelnemen aan de tweede halve finale. Nederland geldt als een grote favoriet voor deze dag met Lights and Shadows.

Metro probeert de opmars van OG3ne te verklaren door kenners aan het woord te late. “Ten eerste is hun liedje goed, ten tweede zijn zij fantastische zangeressen en ten derde doen ze hun werk hier zoals het hoort”, zegt Nina Pinto van de Portugese pers. “Met name dat laatste heeft ervoor gezorgd dat ze sinds hun aankomst hier zo gestegen zijn in de peilingen. Ze zijn ontzettend aardig tegen iedereen, ook tegen de fans, en zetten bij iedere repetitie een fantastisch optreden neer. Ze zijn duidelijk op hun gemak op het podium en stralen dat ook uit.”

Richard van de Crommert, die al sinds jaar en dag het festival verslaat voor De Telegraaf, zegt: “Het is allemaal tactiek van de dames. Ze hebben laag ingezet en nu zorgen ze dat het gaat spinnen in de hoofden van de mensen. Bijvoorbeeld door hun fonkelende repetities. Bijna alle artiesten klinken goed op plaat, maar OG3NE weet het ook live waar te maken. Ik heb journalisten uit het buitenland gesproken die zeggen: ‘Ze zingen zó zuiver, dit kan bijna niet’. Bij de Belgische inzending (Blanche met City Lights) ging het bijvoorbeeld de andere kant op: België stond voor de repetities heel hoog bij de bookmakers, maar is nu flink gezakt omdat het live niet waargemaakt kan worden.”

Nederland moet vanavond als zesde land aantreden, en zal dus rond 21.30 uur te zien zijn.

Eurovisie Songfestival, 21.00 uur, AvroTros (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>