Songfestival: OG3NE vocaal sterk optreden tussen kansrijke gimmick-acts

OG3NE pb o'g3neHet is de avond waarop meer dan 4 miljoen mensen naar het Eurovisie Songfestival zullen kijken, nu OG3NE zich heeft geplaatst voor de finale. En we mogen dan weer wat zijn weggezakt bij de bookmakers (van plek 7 naar 12), de hoop dat er toch een top 5-positie in zit voor Lisa, Amy en Shelley blijft. Het belooft een spectaculaire avond te worden.

Want op het podium van het Eurovisie Songfestival staan heel wat spraakmakende acts. Roemenië maakt de tongen los met Yodel It, een act vol gejodel, één van de grote favorieten uit de tweede halve finale. Maar ook de act van Italië is veelbesproken. Francesco Gabbani voldoet aan alle Songfestival-clichés met een kek dansje, foeilelijke outfits, de gimmick van een aap op het podium en een refrein als een oorwurm. Toch heeft het land zijn favorietenrol moeten afstaan aan Portugal, het land dat nog nooit heeft gewonnen. Maar het gevoelige lied van Salvador Sobral raakt miljoenen mensen.

OG3NE probeert het vanavond waar te maken met Lights and Shadows. Vocaal gezien één van de sterkste optredens, maar het ontbreekt aan een act bij het trio. OG3NE treedt opnieuw als zesde aan. Hoopvol is dat de presentatoren even ruimte maken voor een babbeltje met de Nederlandse inzending gedurende de uitzending. De ervaring leert dat dit doorgaans met de meer kansrijke acts gebeurt.

Eurovisie Songfestival, 21.00 uur, AvroTros (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>