‘Fraude bij nominaties Televizier-ring’

De Avro zou niet helemaal netjes hebben gehandeld bij de nominaties voor de Televizier-ring. Mooi! Weer de Leeuw, Gooische Vrouwen en De Wereld Draait Door zijn genomineerd als beste programma, maar naar verluidt had de Gouden Kooi er ook moeten instaan. Het gerucht zingt al enige dagen rond, zojuist vertelde Gordon in RTL Boulevard dat hij het uit eerste hand had vernomen.

De Gouden Kooi was, dankzij een groot stemoffensief van zijn bewoners, het meest genomineerd door de kijkers. De Avro zou het Talpa-programma niet willen laten winnen, daarom is het niet bij de nominaties terechtgekomen. Ook Gordon & Joling over de Vloer was erg populair en stond als tweede geplaatst daags voor de bekendmaking van de nominaties. "Maar uiteindelijk stonden we maar zesde. Ik roep iedereen op die deze programma's heeft genomineerd een mailtje te sturen aan de Avro", aldus Gordon.

De televisieprijzen worden morgen uitgereikt.

Zie ook:
- Televizier-ring: opslag voor Paul, Anita, Matthijs en Anubis-cast
- RTL 5 verwelkomt de Gouden Kooi
- Anita Witzier moet weer opdraven op Televizier-gala (nominaties)

23 Reacties // Reageer

23 thoughts on “‘Fraude bij nominaties Televizier-ring’

 1. Singeltje

  Ik vindt het niet netjes hoe het is gegaan. Zowiso vindt ik het wel erg toevallig dat er 2 van de 3 programma’s van de publieke omroep zijn. En bovendien als de Gouden kooi zou genomineerd zijn, de tv ring is een publieks prijs. En geen prijs van de publieke omroep. Of iniedergeval dat hoort het niet te zijn.

    /   Reply  / 
 2. pascal

  Ja hoor…. En ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat Gordon hetero is… Zo lust ik er ook nog wel een paar.

    /   Reply  / 
 3. Habs Zonderland

  Dit gelooft toch geen hond?

    /   Reply  / 
 4. Herman

  Het is niet voor het eerst dat ik dit verhaal hoorde, Habs en Pascal. Daarmee zeg ik niet dat het meteen waar is. maar toch het vermelden waard

    /   Reply  / 
 5. COR

  gordon is jaloers omdat hij daar nooit voor in aanmerking komt lekker pu .

    /   Reply  / 
 6. Wim Heitinga

  Ik stond 2e in de categorie meest populaire weblog bezoeker.

  Halen ze de categorie weg!

    /   Reply  / 
 7. Jelle

  tss…. de uitslag stond net ook al op TT terwijl de lijnen nog open stonden!

    /   Reply  / 
 8. MPS

  Ongehoord! De AVRO op z’n best. Als het op deze manier moet ga dan gewoon met AVRO televisieringen werken!

    /   Reply  / 
 9. Rob

  Leest er nog iemand? “De Gouden Kooi was, dankzij een groot stemoffensief van zijn bewoners het meest genomineerd.” Het betreft een publieksprijs, ja, dus ………… Sensatieberichtje napiepen zonder zelf na te denken, waarschijnlijk het publiek van de Gouden Kooi.

    /   Reply  / 
 10. Wim Heitinga

  Laat ik nou lekker eerste geworden zijn!!
  Lekker PUH!!!

    /   Reply  / 
 11. Wim Heitinga

  Laat ik nou lekker eerste geworden zijn!!
  Lekker PUH!!!

    /   Reply  / 
 12. Him Weitinga

  Nee!! IK ben eerste geworden!!
  Dat je het ff weet!!

  Him Weitinga

    /   Reply  / 
 13. Games

  Lekker púúh voor de ranzige zooi

    /   Reply  / 
 14. Geenstijl

  En daarom adviseren wij van WC eend: WC eend…

    /   Reply  / 
 15. Simon Lang

  valsspelen bij sms of stemmen? Goh….

    /   Reply  / 
 16. susan maas

  ik ben zeer terleurgesteld.het is toch f*cking nie normaal zou jaap zeggen.
  het is zo’n leuke tv als het zou stoppen zou er voor mij best leuke tv weg vallen.
  dus vandaar dat ik het er mee eens ben dat het zeker genomineerd had moeten worden zo ook gordon en joling ook super leuke tv.dat is pas lachen en die gene die het niet leuk vind ,,die kijkt tochlekker nie.
  groetjes.

    /   Reply  / 
 17. ringinjereet

  val kapot met je kk gouden kooi

    /   Reply  / 
 18. precious

  En terecht! Wat voor voorbeeld wordt er afgegeven als een programma als De Gouden Kooi of Gordon en Joling zou winnen? Dan is het toch gedaan met het intellect in televisieland? Ik kots sowieso van een programma als “De Gouden Kooi”. Geer en Goor zijn zo nu en dan geestig, maar verdienen echt geen ring, daarvoor is het allemaal veel te oppervlakkig. Een Gouden Televizierring zou wat mij betreft alleen naar programma’s mogen gaan die echt wat te melden hebben, veelzijdig zijn en geschikt voor een breed publiek. De mensen die op bovenstaande programma’s hebben gestemd komen qua IQ dan ook niet verder dan 90, vrees ik

    /   Reply  / 
 19. Henk

  @precious

  Gooische vrouwen en Mooi weer de leeuw zijn zeker niet oppervlakkig? Gooische vrouwen is de zoveelste Nederlandse serie over relaties, liefde en meer van dat soort standaard steekwoorden.

  Laat de kiezer lekker zelf bepalen wat nu het beste programma is.

  (Overigens kijk ik al jaren amper Nederlandse tv meer, in Amerika en GB weet men tenminste hoe je een spannende serie moet maken)

    /   Reply  / 
 20. Jb

  Mooi toch? Het zou schandalig zijn als die programma’s winnen omdat een stel grafmongolen erop gaat stemmen

    /   Reply  / 
 21. GL

  Schandalig ja, maar eerlijk. En daar draait het toch om?

    /   Reply  / 
 22. Lees de kranten, mensen!

  De uitreiking van de Televizier-Ring is elk jaar goed voor een relletje. Dit jaar zou volgens hardnekkige geruchten het RTL-programma De Gouden Kooi ook in dat rijtje thuishoren. Kijkers zouden massaal op het programma hebben gestemd. De AVRO zou het programma vervolgens hebben gedevalueerd, omdat het imago van de Gouden Kooi niet bij het prijzengala paste. Gordon gooide olie op het vuur door in RTL Boulevard te zeggen dat het verhaal door de organisatie aan hem persoonlijk was bevestigd.

  “Er is helemaal niets van waar”, reageert Peter Houben, hoofdredacteur van Televizier. “Ik ben persoonlijk bij het tellen van de stemmen door de notaris geweest en ik kan u melden dat De Gouden Kooi niet eens bij de toptien zat.”

  Houben denkt wel te weten waar de plotselinge consternatie vandaan komt: “Mensen hebben wél massaal gestemd op Gouden Kooi-bewoner Huub. Die is daarmee hoog geëindigd in de stemming voor de Zilveren TelevizierSter, de publieksprijs voor presentatoren.” Maar volgens Houben stellen de reglementen dat alléén presentatoren die individueel een programma ‘dragen’ de TelevizierSter kunnen winnen.

  De AVRO bevestigt de woorden van de hoofdredacteur: “Gordons verhaal is ècht onzin. De Gouden Kooi, maar ook Over de Vloer van Gordon en Gerard Joling, hebben veel te weinig stemmen gekregen om als programma genomineerd te worden voor de Ring. En Huub kan inderdaad reglementair de Zilveren Ster niet krijgen, omdat die voor de ‘dragende presentator’ van een programma is. Dat geldt trouwens ook voor Gordon en Joling, want die presenteren ook niet solo een programma.

  De AVRO of Televizier beïnvloeden ook de nominaties of de uiteindelijke uitslag niet. Dat kan niet. De Televizier-Ring, de Zilveren Sterren en de Gouden Stuiver zijn echt de prijzen van de kijker. En zowel de stemmen voor de nominaties als die voor de uiteindelijke uitslag worden geteld door een onafhankelijke notaris. Van een voorkeur of afkeur van de AVRO voor een nominatie is absoluut geen sprake. Dat speelt geen enkele rol.”

    /   Reply  / 
 23. gerda.hompert

  het zou niet eerlijk zijn geweest als de gouden kooi ook gewonnen had het is geen voorbeeld voor de jeugd wat hier allemaal te zien is sorrie hoor daar is wel een betere voor te bedenken

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>