John de Mol: Lichte verschuiving op komst in Utopia

Al bij de presentatie van Utopia in 2013 maakte John de Mol duidelijk: dit wordt een programma waar de makers nauwelijks kunnen bijsturen. De reality ontstaat binnen de poorten van Utopia, maar van hogerhand zou er niet worden ingegrepen. Maar Talpa kan wel invloed uitoefenen bij de casting van nieuwe kandidaten. En nu er een grootscheepse wisseling van de wacht voor de deur staat, verwacht John de Mol een lichte verschuiving.

Want vandaag mogen alle bewoners besluiten of ze uit Utopia gaan, of blijven bouwen aan hun ideale wereld. Deze optie is ontstaan nadat SBS 6 en Talpa besloten om het sociale experiment voor onbepaalde tijd te verlengen, in tegenstelling tot de eerdere afspraak om vandaag het project te beëindigen.

“Ik ben ooit een keer Utopia ingegaan, tamelijk ongebruikelijk, om de bewoners een wake-up call te geven. In de casting van de mensen die daarna zijn binnengekomen, en die straks binnenkomen om de weglopers te vervangen, zul je een lichte verschuiving zien naar mensen die echt willen aanpakken. Mensen die vroeg opstaan om te bereiken wat ze willen doen.”

De Mol reageert in RTL Boulevard ook op de bewering van oud-Utopiaan Rienk, die zegt dat de productie aanstuurt op ruzies onderling. “Als er nou één ding is waar we niet op aansturen is het ruzie maken”, aldus De Mol. “Sterker nog, als we al aanstuurden dan wezen we de deelnemers op hun taalgebruik. Ze hebben een voorbeeldfunctie, dus let op je taalgebruik en los je ruzies normaal op door gewoon met elkaar te praten in plaats van te schelden en te schreeuwen.”

Vanavond is John net als vorig jaar op het Utopia-terrein, om de wisseling van de wacht met eigen ogen te registreren. Maar het glas zal hij rond middernacht heffen in bijzijn van familie en vrienden.

De verkiezing van de Utopiaan van het Jaar (gisteren) en de uittocht zijn overigens pas vanaf morgen bij SBS 6 te zien. Het tv-programma loopt tot 1,5 dag achter op de livestreams en de zender kiest er voor om daar niet van af te wijken. Om alles zo volledig mogelijk mee te nemen, is er morgen wel een extra lange aflevering gepland.

Zie ook:
- SBS 6 zendt verkiezing Utopiaan van het jaar niet live uit
- John de Mol wil eliminaties Utopia aanpakken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>