Nieuwe columnisten op Zappen.blog.nl: Bas & Gijs

Even voorstellen: de nieuwe columnisten van Zappen.blog.nl. De komende twee maanden kun je elke woensdag een column verwachten van Bas & Gijs: Dus Is Het Zo.

Bas & Gijs kennen elkaar van de periode dat ze allebei in Nijmegen ‘iets met media’ studeerden. Daar maakten ze kennis met onvergetelijke figuren als: de socioloog, de danser, de drinker en de reiziger. Over deze mensen kunnen ze heel wat vertellen, maar daar zien ze voorlopig even van af. Bas & Gijs zijn Barend & Van Dorp, maar dan anders. Heel anders. Gijs heeft verstand van muziek, film, media en voetbal terwijl Bas alles weet van niet-te-moeilijke boeken. Of ze daarmee redden is trouwens maar de vraag.

Het laatste gezamenlijke project van dit duo is een redactievergadering ter voorbereidingen op een interview met een bekende tv-persoonlijkheid. Bas heeft zich volledig ingelezen en 700 RVU-docu’s bekeken, maar Gijs zoekt op een luie manier naar nooit-gestelde vragen van ‘Man bijt Hond-achtig meets Volkskrant Magazine Frenkiaans niveau’. Gijs: ‘Je ouders zag je dus niet vaak?’ Iedere week bespreken ze in een Tilburgs café de mediaweek en dat doen ze alweer een tijdje.

Oh ja: de naam van de duo-column Dus Is Het Zo is ontleend aan een quote van Jeroen van Merwijk. In de DWDD vertelde hij iets over zijn nieuwe show met mede-cabaretiers Kees Torn, Maarten van Roozendaal en Theo Nijland. “De beste liedjesschrijvers van Nederland,’’ vertelde Jeroen tegen Matthijs en Jan Mulder. Waarop hij dat baseerde, vroeg Jan. “Omdat ik het zeg en Dus Is Het Zo.’’

Laat vooral in de comments weten wat jullie van de columns vinden. Welkom Bas & Gijs!

Zie ook:
- Dus Is Het Zo (1): Oma van Frans

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe columnisten op Zappen.blog.nl: Bas & Gijs

 1. Pingback: Dus Is Het Zo (1): Oma van Frans | Zappen

 2. Pingback: Dus Is Het Zo (2): Oranjediarree | Zappen

 3. Gewoon Ik

  Dat zullen we dan nog wel eens zien van Gijs!
  Testvraag 1: Wie zong het openingsnummer van de G20 in nov. jl te Seoul Korea?
  Testvraag 2: Hoe heette de korte Nederlandse speelfilm waarbij een jongetje op zoek gaat naar zijn hond en terslotte ook beland in een Modern Time achtige setting?
  Testvraag 3: Noem eens het bekendste bedrijf dat de digitale media de studio’s in bracht?
  3 eenvoudige vragen slechts; dus als Gijs echt verstand heeft van deze ‘verstanden’ dan moet hij er toch minstens 1 kunnen beantwoorden; want ik heb het toch echt niet moeilijk voor hem gemaakt.

    /   Reply  / 
 4. blogniews

  Belangrijk nieuws over het Zappen Blog. Het blijkt namelijk dat……………………………

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>