Kijkcijfers Gemeten: Killer Karaoke

‘Strafrechtelijk onderzoek naar slangen in Killer Karaoke.’ Een mooi begin voor het nieuwste amusementsprogramma van RTL5. Freek Vonk boos. Marianne Thieme boos. De NVWA gaat kijken in hoeverre er sprake is van dierenmishandeling. Maar dat is misschien niet genoeg. Immers, Killer Karaoke mishandelt drie groepen: de dieren, de deelnemers en de kijkers.

Voor wie omgedraaide stoelen bij The Voice nog niet spannend genoeg zijn: bij Killer Karaoke kun je zingen terwijl je tussen cactussen loopt, je elektrische schokken krijgt toegediend of je wordt ondergedompeld in een bad vol slangen. Zielige slangen, welteverstaan. De Partij voor de Dieren stelt dat de beesten – afgezien van dat ze niet zo goed kunnen zwemmen – enorm veel stress ervaren. Daar moet bij worden vermeld dat niet alleen de slangen worden mishandeld. Wat te denken van een bak vol kikkers, die plotseling het hoofd zien opduiken van een lichtelijk vals zingende deelneemster die om zich heen bijt?

Door de vermeende dierenmishandeling zou je bijna vergeten dat er ook mensen meedoen aan Killer Karaoke. Ook zij hebben stress, maar voor een potentiële 3000 euro is wel het een en ander te regelen. De liedkeuze van de kandidaten is overigens wel altijd raak. Kandidate Pleuni zong ‘Why am I sitting in the middle of nowhere’, met haar onderlichaam in het bad vol slangen. En deelnemer Wendel vertolkte op eigen wijze ‘I got a feeling’ terwijl hij onder stroom door de studio strompelde. Het hongerige publiek scandeerde om de zoveel tijd de op Bassie en Adriaan gebaseerde kreet ‘Altijd blijven zingen!’. Dat deden ze.

En dan u. De kijker. U zag de twee stoerste pestkoppen van het schoolplein, Jan en Dennis, die zich een weg baanden door versprekingen en ingestudeerde grappen. U hoorde een afgrijselijke combinatie van zang en gegil: de kracht van het programma. En u voelde medelijden, ofwel met de dieren, ofwel met de deelnemers, ofwel met de andere honderdduizenden kijkers. Wie volgende week afstemt op RTL5 zou eveneens kans moeten maken op 3000 euro. Of een bad vol met geredde slangen.

Menno Woudt is zelfbenoemd kijkcijferanalyticus en schepper van Woens.nl – de enige site met een eigen dag in de week. Lees hier zijn eerdere columns.

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Kijkcijfers Gemeten: Killer Karaoke

 1. Tim

  bij Killer Karaoke (kun) MOET je zingen terwijl je tussen cactussen loopt,

    /   Reply  / 
 2. Jurgen

  Amateur!

    /   Reply  / 
 3. Véronique

  Wat een onzin!! Zelf kijk ik het programma ook, alleen al om die mensen kei hard uittelachen!!! Niemand is verplicht zich op te geven voor dit programma hoor. En als dit al zo zielig is, hoe zit dat dan met de dierentuin en het circus? Daar zitten dieren hele dagen opgesloten terwijl en allemaal mensen en kinderen rond die kooien staan te springen. En daar gaan de dieren niet van stressen?? En bij het circus worden die dieren zo getemd dat ze zichzelf niet meer kunnen zijn.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>