Kijkcijfers Gemeten: Boer Zoekt Vrouw Internationaal

In de kick-off van het nieuwe seizoen Boer Zoekt Vrouw zocht Yvon Jaspers de grenzen op – en ging er vaak ongegeneerd overheen. Ze lette niet op het verkeer tijdens het inspreken van willekeurige aankondigingen in de auto, ze misbruikte een Deense vlag om gezellig de tafel mee te dekken en ze stond kokhalzend haar tanden te poetsen voor het oog van drie miljoen Nederlanders en een paar Tanzanianen. Ondertussen werden wij voorgesteld aan vijf nieuwe, in het buitenland woonachtige boeren, op zoek naar hun ware liefde.

Met een enthousiast ‘Hey Yvon!’ doorbrak boer Jan de doodse stilte in Canada. Yvon wilde voordat ze diep ging met Jan eerst zijn huis bewonderen. Het zien van om-en-om gestapelde handdoeken in de kast deed Yvon concluderen dat Jan ‘eigenlijk héél veel stijl had’. De blootkalender naast het dartbord was dan weer een domper. Verder heeft boer Jan, naast een onverstaanbaar dialect, een schuur vol plofkippen. Het is hopen dat niet alleen woeste dierenrechtenorganisaties gaan schrijven.

Van Canada naar Denemarken, waar uiteraard een boer genaamd Johan nonchalant op Yvon stond te wachten. Het werd al snel duidelijk dat Johan een bijzonder Deens gevoel voor humor had. Hij sprak ‘vloeibaar Deens’, was bang voor ‘wilde koeien en wilde vrouwen’ en noemde onze presentatrice Yvonneke. Dat is gewoon fout. Nog fouter was de biecht dat Johan elke avond friet eet, met vier niet te vreten gehaktballen. Hop, in de magnetron, dan is de vorst er wel uit. Yvon stelde voor zelf te gaan koken. Eenmaal aan tafel brak Johan, niet geheel toevallig na het zien van afgebrokkelde gehaktballen met peterselie. Zou er een vrouw zijn in de wereld die ooit van Johan zou houden? Het voorlopige reisadvies is negatief.

Op Bonaire woont Aletta, een geitenboerin. Yvon maakte een understatement door te zeggen dat Aletta echt ontzettend open leeft: er is geen deur in het huis te bekennen. ‘Het hele huis ademt geit’, waarschuwde Yvon. Het huis staat midden in een gigantisch labyrint waar de geiten elke dag doorheen rennen, met Aletta erachteraan. De sympathieke boerin kan zeker op een bootlading aan brieven rekenen – al was het alleen maar vanwege het eiland waarop ze woont.

En daar is Jos. Hij woont op een boerderij in de Dordogne, samen met zijn moeder, jongere broer, en een volstrekt onbekende man in een wit t-shirt. Hoe toevallig was Jos net een koe aan het helpen bevallen toen Yvon aan kwam scheuren. Terwijl hij aan het kalfje aan het trekken was vertelde Jos dat hij in de verre toekomst ook wel een paar kleintjes zou willen hebben. Een vriendin heeft de 24-jarige boer nog niet in Frankrijk kunnen vinden, want, zo beweerde hij, Frans was niet echt een taal om je liefde in te verklaren. ‘Je t’aime’ is ook zó achterhaald.

Ten slotte was het de beurt aan Wim, een farm manager in Tanzania. Een prachtige boerderij met prachtig uitzicht in een prachtig land. Wat de kijker vooral meekreeg was de discussie tussen Wim en Yvon over wat voor soort vrouw hij eigenlijk zocht. Wim heeft graag een vrouw met een eigen mening, maar ze mag geen ander standpunt hebben dan hijzelf. En Yvon moet maar even opdonderen met haar kritische vragen. Net als z’n auto loopt het bij Wim nog niet helemaal lekker.

In december gaat de zoektocht naar ‘een lieve, zorgzame vrouw’ verder. Het belooft een mooi seizoen te worden en wie weet gaat het programma dit jaar de grens van zes miljoen kijkers voorbij. Het kan met Boer Zoekt Vrouw Internationaal.

Menno Woudt is zelfbenoemd kijkcijferanalyticus en schepper van Woens.nl – de enige site met een eigen dag in de week!  Lees hier zijn eerdere columns.

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Kijkcijfers Gemeten: Boer Zoekt Vrouw Internationaal

 1. vinn

  Ik blijf mijn verbazen over de kijkcijfers! Ik ken niemand dit dit kijkt

    /   Reply  / 
  1. Cees

   Ik heb dat ook, ik ken ook niemand uit mijn directe omgeving die dit kijkt !

     /   Reply  / 
 2. Aysen

  Wat een vies progromma. Afschaffen dat programma nu meteen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>