Kijkcijfers Gemeten Jaaroverzicht 2013: De Hoogtepunten

Een jaar vol kijkcijfers moet dringend in perspectief worden gezet. Dat gebeurt aan het einde van het jaar met overzichten, lijstjes en overzichtelijke lijstjes. Hieronder vindt u daarom het Kijkcijfers Gemeten Jaaroverzicht, met om te beginnen: de hoogtepunten.

1. Geer & Goor: Effe geen cent te makken (RTL4, 7 november 2013, 2.441.000 kijkers)
De comeback der comebacks staat op naam van het populairste duo ooit voortgebracht, na Bassie & Adriaan. Geer & Goor hadden er de kracht weer voor gevonden (waarschijnlijk in het aantal nullen in het contract) en gingen daarom onder barre omstandigheden samenwonen. Week na week bejaarden afdrogen en uitfoeteren resulteerde uiteindelijk in een liveshow voor het goede doel. Heeft u ook zo genoten? U kunt Gordon complimenteren via 06-293850124.

2. Inhuldiging Willem-Alexander (NED1, 30 april 2013, 4.871.000 kijkers)
Willem-Alexander, onze nieuwe kijkcijferkoning! De kersverse vorst wist dit jaar veel kijkers te boeien: de inhuldiging was een kijkcijferknaller, net als het interview waarin de koning zich geen nummer verklaarde (3,4 miljoen kijkers). Recent trok de kersttoespraak nog 1,4 miljoen kijkers, kortom: wij houden van Oranje. Het lijkt een kwestie van tijd tot Wim en Max met een eigen programma komen. De soap die je wist dat zou komen.

3. De Kwis (NED1, 1 december 2013, 1.617.000 kijkers)
Eindelijk! Onafhankelijkheid! Al veel te lang was De Kwis nog gevangen in de klauwen van De Leeuw, maar gelukkig wisten de vier cabaretiers zich vrij te vechten. Ouderwets én actueel cabaret, met grappen aan de lopende band, en Paul de Leeuw in een ondergeschikte rol: daar is televisie voor bedoeld.

4. Dokter Tinus (SBS6, 21 augustus 2013, 1.257.000 kijkers)
Het was even zoeken, maar er was dus een kijkcijfersuccesje voor SBS6 dit jaar. De zender heeft dan ook meteen 28 nieuwe seizoenen van bijbesteld, net zo lang tot we er ziek van worden. Dan gaan we wel weer naar Dokter Tinus.

5. Heel Holland Bakt (NED1, 26 juni 2013, 1.363.000 kijkers)
De zomerhit van 2013 en bijzonder eenvoudig te maken. Het recept: een groepje dolenthousiaste bakkers, een sfeervolle tent op een grasveld, twee ‘gezellige’ juryleden en één stuks Martine Bijl. Voilà, kijk smakelijk.

6. Goede Tijden Slechte Tijden (RTL4, 2 september 2013, 2.281.000 kijkers)
Het waren dit jaar goede tijden in Meerdijk, ondanks dat er af en toe iemand uit een vliegtuig te pletter viel. Met dagelijks zo’n twee miljoen kijkers versloeg GTST nogal eens het Achtuurjournaal, want wie zit er nou op ontwikkelingen uit de echte wereld te wachten? Het geheim van de soap zit volgens de makers in het feit ‘dat het realistischer’ is. Dus. Leeft Ludo inmiddels weer?

7. Wie is de Mol? (NED1, 7 maart 2013, 2.850.000 kijkers)
De Televizierringwinnaar van 2013 mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje met kijkcijferhoogtepunten. De kijkcijfers waren beter dan ooit, de kandidaten leuker dan ooit, de Mol sluwer dan ooit. Het is de vraag of seizoen 14 daar overheen komt. Maar gelukkig weten we dat niets is wat het lijkt.

Waren er dan geen kijkcijferdieptepunten dit jaar? Natuurlijk wel. Morgen presenteer ik u de zeven kijkcijferdieptepunten. Of zap nu alvast naar SBS6.

Menno Woudt is zelfbenoemd kijkcijferanalyticus en schepper van Woens.nl – de enige site met een eigen dag in de week!  Lees hier zijn eerdere columns.

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Kijkcijfers Gemeten Jaaroverzicht 2013: De Hoogtepunten

 1. M

  Wat een ongelooflijk slecht geschreven stukje weer. Er zit kop noch staart aan. Dan kun je zeggen: Ja maar Menno is pas 16 en moet alles nog leren. Dat is waar en het is ook prima als jij hem zou helpen Herman, maar dan is het nu niet het juiste moment om dit soort berichten hier op Zappen.blog te plaatsen.

    /   Reply  / 
  1. Roy

   Dan weet jij zeker niet wat humor is. Het is een goed geschreven column gebaseerd op kijkcijfers, met een komische invalshoek dat mijn inziens is gelukt.
   Ik geef toe dat niet elke column van hem de juiste komische toon heeft, maar voor een beginnende columnist zeker niet verkeerd. Keep on going!

   Note: volgens zijn eigen website woens.nl is hij geboren in 1993, wat hem 20 jaar maakt en niet 16.

     /   Reply  / 
  2. Jordy

   Ach, daar hebben we het arrogante betwetertje Michel de Rijk weer. Michel de Rijk zegt u? Ja, dat is die loser die niets anders doet dan de godganse dag zijn “uiterst geniale” programmavoorstellen en -overzichten plaatst op allerhande mediasites. Tegenwoordig anoniem, want toen hij die onzin nog onder zijn eigen naam postte werd-ie al afgezeken en uitgekotst met zijn arrogante betweterige geneuzel. En terecht. Nu is dat gebral van hem al uiterst lachwekkend, maar nu denkt meneertje ook nog eens beter te zijn in het schrijven van columns! Ik moet je nageven, dit is op de valreep nog de meeste briljante grap van het jaar :D

   Maar goed Michel, als je het beter kan, bewijs het dan ook. Oh wacht, dat doe je niet hè? Wel een grote bek opzetten dat een ander er niets van bakt, of het nou gaat om het leiden van een tv-zender of het schrijven van een humoristische column, maar zelf het tegendeel bewijzen? Nee zeg, straks ontdekken we nog dat het Michel is die er niets van bakt.

   Weet je wat een goed voornemen is voor jou in het nieuwe jaar? Dat je eens gaat bewijzen dat je het allemaal beter weet en beter kan, in plaats van te denken dat dat zo is. Eens kijken wat je weet te bereiken.

   Oh, en voordat je gaat janken dat ik het op de man speel: dat doe jij ook. Constant zelfs. Denk daar maar eens over na.

     /   Reply  / 
 2. Martijnjdd

  @M: Je mag best kritiek hebben op het bovenstaande stuk, maar de kwalificatie “ongelooflijk slecht geschreven stukje weer” is schromelijk overdreven. Er zit een aantal grappige verwijzigingen in naar de programma’s van het afgelopen jaar. Je zult bij dit stuk niet naast de bank donderen van het lachen, maar volgens mij is dat ook niet de doelstelling.
  Ik vind het juist te prijzen dat dit stuk hier wordt geplaatst. Opbouwende kritiek is leuk voor de discussie en levert de maker misschien nieuwe suggesties op! Ik ben benieuwd naar deel 2 morgen.

    /   Reply  / 
 3. Rick Weelink

  Triest dat deze gozer nog steeds mag schrijven.. Pipo de clown humor

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>