Braafste programma wint TV Competitie

Weinig verrassingen bij de ontknoping van De TV Competitie. De strijd ging zoals verwacht tussen Vijf Sterren (IdtV) en Een Goed Begin (Endemol), laatstgenoemde – het braafste programmaconcept- trok aan het langste eind.

Daarmee is een einde gekomen aan het programma gepresenteerd door Jort Kelder. Veel mensen hebben het niet gezien; dagelijks stemden rond de 200.000 mensen af op Talpa, ook de finale gisteren werd niet bijster goed bekeken. Dat is jammer, want in de TV Competitie streden vijf interessante programma’s om een lucratief contract met Talpa. Daarnaast was de nabespreking later op de avond buitengewoon geestig. Jort Kelder zat er helemaal in zijn element en ook juryleden Bert van der Veer en Mylene de la Haye hadden grappige één-tweetjes.Maar bovenal was dit voor kijkers een uitgelezen kans om eens achter de schermen te kijken van de tv-wereld. Om te zien waarop programma’s worden geselecteerd en afgemaakt. En om de grote bazen achter de vijf grootste televisieproducenten eens te zien.

In de finale gisteren kwamen nog enkele interessante aspecten aan bod. Dat de kijker zou terugverlangen naar simpele, bijna nostalgische televisie zoals het kijkcijfersucces Dancing With The Stars. En dat De TV Competitie mogelijk spannender had geweest wanneer er beginnende producenten in plaats van gevestigde namen meedongen naar de prijs. Hopelijk krijgen we dat laatste te zien in een vervolg van De TV Competitie.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>