Vampier-serie The Strain bij Fox

Guillermo del Toro heeft al heel wat griezelige films op zijn naam staan, zoals Hellboy, Pan’s Labyrinth en ook The Hobbit. Eén van zijn nieuwste projecten is thrillerserie The Strain, vanaf vanavond in Nederland te volgen bij Fox. The Strain draait om een bizarre virusuitbraak, dat een verband heeft met vampirisme en de gehele mensheid op aarde bedreigt.

Het verhaal van seizoen 1 gaat van start met een medisch team dat in New York met spoed wordt opgeroepen om een mogelijke mysterieuze virale uitbraak te onderzoeken. Zij haasten zich naar een vliegtuig dat op JFK Airport is geland, maar geen enkel teken van leven geeft. Bij binnenkomst blijken er van de 210 passagiers nog vier in leven te zijn, waaronder de piloot.

Het onderzoeksteam van dr. Ephraim Goodweather, hoofd van het Center for Disease Control Canary Team, ontdekt kleine parasietachtige wormen in de lijken waarna ze al snel concluderen dat het om een dodelijke infectieziekte gaat. Alle lichamen worden vernietigd en de vier overlevenden worden ontslagen uit het CDC-centrum ondanks dat zij nog niet verlost zijn van bizarre symptomen. Dan is de start van een grote nachtmerrie.

Het onderzoek ligt stil totdat dr. Eph en zijn collega tot een bizarre ontdekking komen die de virusuitbraak in verband brengt met vampirisme. Er is geen andere manier om deze angstaanjagende ziekte een halt toe te roepen dan oog in oog te komen met The Master, een bovennatuurlijk wezen met kwade bedoelingen.

The Strain geeft een nieuwe draai aan de vampier-mythologie. De overdraagbare ‘ziekte’ verandert de gastheer langzaam in een bloeddorstige maniak, die naarmate de tijd vordert uitgroeit tot een intelligent monster. De wezens zijn losjes gebaseerd op de Strigoi-vampier van de Roemeense mythologie. Ze hebben geen haar, geen neus, vlijmscherpe tanden en een aanhangsel om de ziekte over te dragen.

Bekijk de trailer:

The Strain, 22.00 uur, Fox

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>