Duivelsuitdrijvingen in Fox-serie Outcast

Zo nu en dan lukt het om een griezelserie met succes te lanceren. The Walking Dead is daar een goed voorbeeld van, en eerder ook Supernatural, over de twee broers die tegen het occulte strijden. Fox introduceert vanavond in Nederland een nieuwe titel in dat genre: Outcast. Hierin staat het exorcisme centraal, oftewel duivelsuitdrijvingen.

Outcast vertelt het verhaal over de jonge introverte man Kyle Barnes die zijn hele leven is bezeten door demonen. Hij leeft hij als een kluizenaar en houdt zijn vrienden en familie zo ver mogelijk bij zich vandaan. Kyle probeert uit zijn isolement te ontsnappen en langzaam weer zijn leven op te bouwen. Wanneer oude bekende pastoor Anderson zijn hulp inschakelt bij een nieuwe duiveluitdrijving, gaat Kyle de confrontatie aan met zijn verleden en op zoek naar antwoorden over zijn bezetenheid. Totdat hij achter een geheim komt, dat het einde kan betekenen van het leven op aarde.

Volgens Philip Glenister, die de rol van pastoor Anderson vertolkt, is Outcast een gelaagde serie. “Het is allemaal vrij heftig. Niet iets voor mensen met zwakke magen”, vertelt hij aan De Telegraaf. “Maar het is niet zo dat we iedere aflevering een duivelsbezwering hebben. Daarvoor is de serie te intelligent.”

Outcast is gebaseerd op een stripboek, Fox heeft inmiddels een tweede seizoen besteld.

Bekijk de trailer:

Outcast, 22.00 uur, Fox

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>