Science fiction-megaproject Mars in première

De bioscoopfilm The Martian was een ongekende wereldwijde hit. Daarin was te zien hoe Matt Damon strandde op de rode planeet en in zijn eentje het moest zien te rooien, totdat hij gered kon worden. De tv-zenders Fox en National Geographic slaan nu de handen ineen voor een 6-delige dramaserie over leven op Mars. Vanavond gaat deze serie in Nederland in première.
De zenders omschrijven Mars als een ‘fascinerende hybride tussen een sf-speelfilm en een documentaire’. Aan de serie, vertelt vanuit het perspectief van fictieve Marspioniers die zich in 2033 op de planeet hebben gevestigd, werken tal van topwetenschappers mee. De geïnterviewden zijn onder meer ondernemer en Space-X-eigenaar Elon Musk, auteur van het boek Packing for Mars Stephen Petranek en manager van de Mars-missie in 2020 Jennifer Trosper.

Executive producer Justin Wilkes vertelt in De Telegraaf: “Natuurlijk is zo’n expeditie voorlopig slechts een droom, maar met deze serie willen we duidelijk maken dat we dichterbij zijn dan menigeen denkt.”

De Franse Clémentine Poidatz, die meereist als de psychologe en chirurg Amelie Durand voegt toe: “In een woord staat deze serie voor mij voor optimisme. Wij kunnen een breder debat op gang helpen over een expeditie als deze, die er echt aan zit te komen. We merkten het aan het script, dat voortdurend werd geüpdatet met nieuwe informatie. Ik geloof niet dat we er nog aan ontkomen te gaan.”

Bekijk de trailer:

Mars, 22.00 uur, National Geographic

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>