Jim Bakkum presenteert The Band: Droom komt uit

Op de avond van de finale van The Voice of Holland introduceert Fox een gloednieuwe talentenjacht: The Band. Het is de zoektocht naar een vierkoppige Nederlandstalige boyband, met talent uit Holland èn Vlaanderen. Jim Bakkum, Laura Tesoro en Niels Destadsbader presenteren de show. En het trio gelooft heilig in de formule. “Bij The Voice krijg je een platencontract en daarna is het maar zien hoe je singles het doen. Hier wordt de groep ook tot na de finale begeleid, de omroep zet de schouders eronder zodat ze op festivals kunnen staan of in zalen spelen.”

Voor Jim is het een droom die uitkomt. Nog maar een paar jaar geleden tekent hij een contract om bij SBS te presenteren, al krijgt hij daar niet meer te doen dan een flits-editie van Shownieuws. Jim in De Telegraaf: “Ik was vorig jaar bij Fox voor een stemtest als nieuwe station voice. Toen werd ik het kantoor van de zenderbaas binnengeroepen en hij begon gelijk over dit idee. Het is al best wel lang een droom van mij, shows presenteren.”

De Idols-finalist vindt het dan ook prima dat hij de rol van presentator krijgt, en niet die van jurylid. “In een jury moet je ook kritisch zijn. Dat kan ik wel, maar als presentator sta je er blanco in en ga je op een leuke manier om met de kandidaten.” De jury bestaat nu uit singer-songwriter Nielson, danscoach Min Hee Bervoets, de Vlaamse rapster Slongs Dievanongs en Clouseau-lid Kris Wauters.

Collega Niels denkt dat The Band kan aanslaan bij een groot publiek. “Ik denk dat het de natte droom is van elke artiest om een zo breed mogelijk publiek te hebben. Het lijkt een programma waar de bakvissen, zoals wij dat zeggen in België, gek van zullen zijn, maar ook jongens kunnen het cool vinden. Nieuw is een man cave. Daar zitten de deelnemers te wachten, te voetballen, jammen of snookeren.”

The Band, 20.40 uur, Fox

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>