Hier keek niemand naar: Partypoker.com World Open

In de rubriek Hier Keek Niemand Naar bekijkt Zappen programma's waar een enkeling maar naar keek. Waarom scoort zo'n programma weinig kijkers, en hebben zij – of eigenlijk degenen die niet kijken – het bij het juiste eind? Aflevering 12: Partypoker.com World Open.

Registratie van internationaal pokertoernooi waarin profs en internetspelers elkaar aan de poktertafel ontmoeten. Uitzendtijdstip: zondag, 1.20 uur. Score: 50.000 kijkers.

Poker is heet op dit moment. Op internet bestaan talloze online pokertafels waar miljoenen mensen zich begeven. Niet zo gek dat televisie op de hype inspeelt, al gebeurt dat in Nederland wel erg massaal. RTL 7 zond begin januari al een pokertoernooi uit en ook Veronica is er in januari en februari vijf avonden per week zoet mee. Tien komt eind deze maand met een pokerprogramma op de zaterdag.

Het pokerprogramma dat Veronica vijf avonden – of eigenlijk nachten – per week uitzendt, is een registratie van het Partypoker World Open toernooi. De helft van de deelnemers is professional en gaan allerlei toernooien af, de andere helft speelt alleen online poker. Sommigen daarvan kunnen van het online gokken overigens goed rondkomen. Elke avond nemen zes deelnemers plaats aan de tafel, één daarvan gaat door naar de halve finale. De zes besten daarvan mogen naar de finale, die Veronica gisteren uitzond.

Het spel wordt van commentaar voorzien door twee poker-experts, Jesse May (met grote cowboyhoed op) en Kenna James. Dat doen ze op een erg jolige toon met zo nu en dan incrowd grappen. Maar hun gebabbel maakt het kijken naar poker ook een stuk aangenamer, ze weten het spel en de tactiek van de spelers goed te duiden. Dan neem je die flauwe grappen graag voor lief.

Wat ik me wel afvraag, is wat die stoeipoes telkens tussendoor komt doen. Ze vat samen wat er zojuist te zien was en verwelkomt de kijker terug van de reclame. Oftewel: inhoudelijk voegt ze niets toe. Ik gok er op dat de makers hopen het vooral mannelijke kijkerspubliek te pleasen.

De finale van gisteren was ronduit spannend te noemen. Van de zes geplaatste finalisten, zijn er twee die eigenlijk alleen op internet spelen. Zij zijn zodoende minder bekend met pokerfaces, wat in hun voor- en nadeel kan werken. Het ontbreekt er mogelijk bij henzelf aan, maar ze hoeven ook niet de andere spelers te controleren op een pokerface, aangezien ze dit niet gewend zijn.

Uiteindelijk is het Pippa Flanders (foto) die er met de prijzenpot van 200.000 dollar vandoor gaat. Het is voor het eerst dat een vrouw dit pokertoernooi wint.

Hoe heet poker ook is, Veronica verbant het toch naar de late avond. Dat is jammer maar ook begrijpelijk. Want het is doelgroeptelevisie, je moet er van houden, en dan programmeer je het niet op primetime.

En dus zet ik voor het slapen gaan nog even Veronica op. Met de wetenschap dat de wekker om 7.00 uur weer gaat wil ik eigenlijk niet later dan 1.00 uur gaan slapen, maar met dit pokerprogramma is dat toch lastig. Als je ook maar een beetje verstand hebt van poker (zoals ik) word je hier snel ingezogen. ‘Gelukkig’ stopt Veronica er nog tamelijk lange reclame-onderbrekingen in, maakt het voor mij makkelijker om dan de uitknop te vinden.

Vanaf vanavond trouwens de Partypoker.com European Open.

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Hier keek niemand naar: Partypoker.com World Open

 1. Gerda

  Het staat ook om 1.20 uur in de ochtend… Hoeveel kijkers verwacht je hier nog???

    /   Reply  / 
 2. De harde feiten

  Het gaat om marktaandelen
  ————————-
  Totaal aantal kijker om 01:20 uur: 80.000
  - World Poker: 50.000
  - Telsell: 5.000
  - Tien: 7.500
  - Tekst-TV Net1/2/3: 12:500
  - RTL 4/5/7: 10.000

  –> Conclusie: 62,5% marktaandeel voor Poker.

    /   Reply  / 
 3. Kokstra

  Beetje makkelijk om nachtprogramma’s in deze rubriek te plaatsen idd

    /   Reply  / 
 4. René

  Hoezo niemand?
  Je zal die 50 duizend kijkers op visite krijgen.
  De vlag dekt dus niet de lading.

    /   Reply  / 
 5. weedo

  beetje late reactie maar die man met de hoed is niet may maar Kenna James

    /   Reply  / 
 6. Jaap den Ouden

  Betreft pokerlessen. Deze lessen cq programma had toen nog niet mijn intersse.
  Maar nu ik de eerste schreden van pokeren heb geleerd lijkt het me leuk om de “lessen” als nog te leren en gaan bekijken. Waar kan ik die nog zien of heeft iemand ze misschien compleet op een DVD staan. Vriendelijk dank voor een reactie. Met vriendelijke groeten Jaap den Ouden.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>