Hier keek niemand naar: Blinde Liefde

In de rubriek Hier Keek Niemand Naar bekijkt Zappen programma's waar een enkeling maar naar keek. Waarom scoort zo'n programma weinig kijkers, en hebben zij – of eigenlijk degenen die niet kijken – het bij het juiste eind? Aflevering 15: Blinde Liefde.

Experimenteel datingprogramma van Tien. Singles daten op basis van computermatch en mogen elkaar niet zien. Uitzendtijdstip: donderdag, 20.30 uur. Score: 123.000 kijkers.

Daten zonder elkaar te zien. Het gebeurt zes singles die in een leuk huis worden gestopt. Gedurende vier dagen hebben ze telkens een uurtje de kans om elkaar beter te leren kennen in een donkere kamer. De computer heeft voor elk de ideale match gemaakt. Vinden deze singles hun match en is het wel zo'n ideale match?

De eerste vraag valt met een ja te beantwoorden. Moeiteloos koppelen de singles zich aan de persoon die de computer in gedachten had. Dat gebeurt in een groepsgesprek, maar later ook in 1-op-1-gesprekken. De eerste singles die elkaar vinden, zijn Perry en Inge.

Overenthousiast
Tussen hen gaat alles goed, totdat blijkt dat ze elkaar wel zien zitten. Dan slaat Perry door en bestookt hij zijn vlam met briefjes. Inge raakt hierdoor in paniek en laat zich bevestigen door de twee vrouwen met wie ze in het huis verblijft. Als een moeder, die in het herenkamp is geweest, dan ook nog eens zegt dat Perry ongeïnteresseerd overkomt, weet ze het zeker.

Dinand
Blijven er twee andere setjes over. Ook zij vinden elkaar vrij snel. Tot op de vierde dag schatten ze allemaal hun kansen aardig in. Alleen bij Paul ligt het zelfbeeld iets vertekend. Zijn beoogde liefje Denise wil weten met welke BN'er Paul valt te vergelijken qua uiterlijk. Zelf denkt hij daarbij aan Dinand Woesthof, maar iets breder. Iedereen die kijkt, weet dat die vergelijking als een tang op een varken slaat.

Op dag 4 mogen de singles hun voorkeur doorgeven. Is er een match, dan mogen ze de donkere kamer in. Daar wordt gedurende een paar seconden een spotje op het hoofd gericht, zodat ze elkaar voor het eerst kunnen zien. Daarna komt de grote vraag: stappen ze met elkaar in een koets of niet?

Aflevering 1 levert één match op: Ilonka en Sven. Of het ware liefde betreft, komen we niet te weten. Het eindigt met de wetenschap dat ze een echte date aangaan.

Irritante wetenschappers
Blinde Liefde is een aardige datingshow cq experiment. Het grote minpunt is de constante interruptie van de 'wetenschappers' die in een kamertje meekijken met alles dat er gebeurt. Zij verdiepen zich vooral in de psychologie en proberen dat in Jip en Janneke-taal voor de kijker te brengen.

Heel irritant, het lijkt wel of ze Kwik Kwek en Kwak zijn. Die voeren ook altijd gesprekken met elkaar waarin ze elkaar aanvullen, omdat ze weten wat de ander gaat zeggen. Bovendien trekken ze zulke simpele conclusies, dat de kijker die wetenschappers helemaal niet nodig heeft om te begrijpen wat er gebeurt. Schrap die wetenschappers uit de montage en je hebt een leuk programma.

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Hier keek niemand naar: Blinde Liefde

 1. Kokstra

  Ik nomineer URBNN nog maar eens :)

    /   Reply  / 
 2. Gor

  Ik heb het gekeken en ik vond het een aardig programma

    /   Reply  / 
 3. Ko van Dijk

  Ik denk dat het tijd wordt dat TIEN zichzelf gaat opheffen. Nu de deal met RTL rond is zal dat ook wel gaan gebeuren. Goede datingshows heb ik overigens alleen in Amerika gezien. Maar ja daar werd dan ook een bak met geld tegenaan gesmeten.

    /   Reply  / 
 4. Jan

  Ik viel er gisteravond in en heb geboeid zitten kijken. Ik weet niet precies wat de achtergrond van die deskundigen is (waarschijnlijk psychologen), maar mij stoort het niet, ik vind het ‘commentaar’, of liever gezegd de ‘analyse’ en de voorspelling juist aardig.

  Wat waren die vrouwlijke kandidaten een stel suffe blonde kletswijven, zeg.

  Los daarvan vind ik de presentatrice Lauren Verster een extreem lekker ding.

  dit programma heeft een romantischer inslag dan al die vleeskeuringen met bronstige airheads waar ik soms langs zap.

  ik blijf wel kijken…. joe bet.
  (die Ko kan me nog meer vertellen ;-) )

    /   Reply  / 
 5. elvira

  Wat ik nu al twee keer heb gezien is dat koppels afschrikken van het uiterlijk. Niet erg, het is heel goed te begrijpen, maar waarom krijgen ze niet de kans dat te verwerken en een volgende ontmoeting met elkaar te hebben zodat ze nog even met elkaar kunnen praten en aan elkaars uiterlijk te wennen. Kennelijk zijn ze wel op elkaars innerlijk gevallen.

    /   Reply  / 
 6. lekker ding

  Als je na 2 jaar nog zoveel wrok hebt, is het tijd om een keer je echo opzij te plaatsen naar jezelf te kijken en je kind op de eerste plaats te zetten. Ciao

    /   Reply  / 
 7. familielid van beide kanten

  Ik ken de vader en de moeder! Maar de vader zit in dit hele verhaal wel erg fout.

  Het enige wat ik kan vertellen is dat de moeder van het kind een onwijs goede moeder is. Al jaren alleen voor het jongetje zorgt zonder enige hulp van de vader. Deze man is alleen maar druk met zichzelf bezig. En de vriendin (Saskia) al jaren haar best doet om de kleine jongen uit het leven van de vader te houden. Zijn vrienden omgeving hebben het al over de heks (Saskia)van Zaandam, ze wordt achterbaks genoemd en haar eigen schoonvader wil al 2.5 jaar niets met deze vrouw te maken hebben. Dat zegt iets over deze vrouw. De moeder heeft nooit de vader het kind ontnomen.

  Nogmaals het is jammer dat Saskia dit allemaal schrijft op het internet. Uit berichten die eerder zijn geschreven haal ik alleen maar jaloezie van haar kant. Stop er gewoon mee en geef de vader van het kind de ruimte om zijn eigen kind te bekijken.

  Familielid van beide!

    /   Reply  / 
 8. barry z...nd..m

  geef die gast boven mij gelijk! wat een rotwijf is zij en ken haar persoonlijk!

    /   Reply  / 
 9. marion klein

  rob van t ent betaald nog steeds geen alimentatie. het is gewoon een schande! en zich maar goed voordoen bij iedereen dat hij ozo goed is voor dat kind die hij al 3 jaar heeft dood gezwegen…bravo rob van t ent. wij hopen dat je wat hebt geleerd uit het verleden hahaha dus niet! trapt er weer in!

    /   Reply  / 
 10. Johan

  Betaald die loser van een Rob al centen?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>