Hier keek niemand naar: Boys Tonight

Terug van weggeweest: de rubriek Hier Keek Niemand Naar. Zappen
bekijkt de programma's waar een enkeling naar keek. Wat is het? En
hebben de spaarzame kijkers wansmaak, of is het juist een schande dat
er niet meer mensen keken? Aflevering 17: Boys Tonight.

Belspel van RTL 8 speciaal bedoeld voor gays, al mogen lesbiënnes en bi-seksuelen ook meekijken. Uitzendtijdstip: dinsdag, 1.00 uur. Score: 7.000 kijkers.

Een diepterecord in deze rubriek, niet eerder scoorde een programma slechts 7.000 kijkers. Nu kun je niet heel veel meer verwachten bij een belspel, feit is dat Boys Tonight het nog slechter deed dan concurrenten als 'Cupido TV', 'Nacht Lounge' en 'Magic Money'.

Ander minpuntje: ik begreep dat Boys Tonight een dagelijkse gay talkshow zou worden. Maar als je elke dag de herhaling van zaterdag uitzendt, kan iedereen een dagelijks programma maken natuurlijk. Presentatoren Eddy Keur en Marco Verhagen begonnen in elk geval met de mededeling dat het zaterdagavond was. En dan wel oproepen om een duur 0906-nummer te bellen om mee te discussiëren over een stelling.

Genoeg azijngepist, er zijn namelijk ook pluspunten te melden. Want Eddy en Marco blijken een heel geestig duo. Nu heb je dat wel vaker als je twee uitgesproken homo's voor de camera zet (Geer en Goor), maar de grappen van beide heren zijn veel minder plat en ook veel subtieler van aard. Lichte steekjes onder de gordel of net er boven.

Bovendien is het knap van beide heren hoe ze 4x 4 minuten vullen met eigenlijk niks. Er zijn welgeteld twee filmpjes van nog geen minuut waar de ganse uitzending naar wordt vooruitgeblikt. Eén luizig filmpje dat is opgenomen in de Reguliers Dwarsstraat (aka Rue de Vaseline) en een filmpje dat beide heren inbreken bij Deal or no Deal.

Opmerkelijk is dat in de reclameblokken toch nog 2 van de 6 sekslijn-commercials voor hetero's zijn bedoeld. Ook opmerkelijk dat elk van de drie reclameblokken exact dezelfde advertenties kent.

Conclusie: Boys Tonight is vooral een heel melig programma met weinig pretenties. Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar één homoseksueel is die niet zonder zou kunnen, maar op de late avond is het best aardig tijdverdrijf. Al moeten de heren natuurlijk wel elke avond echt de studio in, en niet één uitzending per week maken.

Zie ook:
- RTL 8 opent roze Nachtsuite

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Hier keek niemand naar: Boys Tonight

 1. Desh - Comedy Central Fan

  ‘k wist niet eens dat het al begonnen was… En ik d8 ook dat het een talkshow zou worden. Ze hadden beter Midden In De Nacht Rick kunnen uitzenden op rtl5 sn8s. Misschien ooit ze hadden het er wel een paar keer over in de uitzending dat het misschien kon…

    /   Reply  / 
 2. Marco Verhagen

  Beste Herman,

  Ik kwam per toeval op dit berichtje. Hier een boodschap van Marco Verhagen zelf.

  Ik wil je bedanken voor het feit dat je ons een geestig duo vind. Ten tweede… elke vrijdag en zaterdag is er een nieuwe aflevering en die worden om de dag herhaald. Verder is het geen belspel… we roepen niemand op een antwoord te geven op een domme vraag. Er zit alleen een babbelbox achter het programma. Verder was 7000 kijkers slecht, maar de afgelopen week zitten we regelmatig boven de 20.000 kijkers. Voor een zender als RTL8 op een onmogelijk tijdstip niet zo slecht. Ook hebben we tegenwoordig gasten in de studio en meer instarts. Dat wilde ik even kwijt :)

  Kijk vooral nog eens!

  Groetjes en ga zo door met je site! Ik lees er graag op.

  Marco

    /   Reply  / 
 3. Frans

  Er kijkt toch niemand naar Eddy Keur..

  Ik ben blij dat dit wanproduct van de televisie
  is verdwenen..

  Marco Verhagen zakt naar een bedenkelijk niveau
  met de ” keurbaas ” naast zich.

  Hopelijk voor Marco was dit een incident..

  Frans

    /   Reply  / 
 4. gretchen

  dag gretchen hier ik keek al toen jullie nog op zondag nacht om 2 uur pm op de tv waren ik vond het best onderhoudend en om nu maar gelijk te zeggen dat het progamma geen kijkers scoorde dat vind ik weer dat typische hollandse gelul sorry hiervoor voor mij was het in ieder geval na het overlijden van de ingeneur mijn echtgenoot en mijn enigste zoon daniel die toen naar brazilie gegaan is een welkomen afleiding in de nacht dat wilde ik altijd eigenlijk al heel lang kwijt. sinserly yours gretchen gasthaus..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>