Hier keek niemand naar: Undercover Lover

Terug van weggeweest: de rubriek Hier Keek Niemand Naar. Zappen
bekijkt de programma's waar een enkeling naar keek. Wat is het? En
hebben de spaarzame kijkers wansmaak, of is het juist een schande dat
er niet meer mensen keken? Aflevering 18: Undercover Lover.

Verleidingsprogramma van Veronica. Is gisteren al gedegradeerd naar een later uitzendtijdstip, maar dat mocht niet baten. Uitzendtijdstip: 22.30 uur. Score: 157.000 kijkers

Ik had niet gedacht dat ik ooit nog dit bericht zou schrijven. Bij mijn weten was Undercover Lover namelijk een gegarandeerde hit. Van het eerste seizoen vorig jaar heeft Zappen in elk geval flink geprofiteerd; na elke aflevering kwamen er duizenden bezoekers binnen met de zoekterm 'undercover lover'. Ook de kijkcijfers waren in orde.

Los daarvan: deze zomer was ik op een festival in België. Naast de muziek bleken ook de verhalen van Undercover Lover te verbroederen. Belgen en Nederlanders speelden typetjes of hele conversaties na, het was een verbindende factor tussen de Nederlanders en Belgen.

Levenscyclus op
Maar de levenscyclus van programma's als Undercover Lover en Temptation Island lijkt aan zijn einde gekomen. Het tweede seizoen van Undercover Lover begon twee weken terug met amper 200.000 kijkers en halveerde vorige week. Veronica besloot daarop het programma niet langer om 20.30 uur uit te zenden maar om 22.30 uur, met opnieuw slechte kijkcijfers als gevolg.

Format
Op de Spaanse haciënda van Undercover Lover zijn vijf partnerhelften en zes singles gedropt. De partnerhelften moeten zich als 'undercover lover' gedragen teneinde kans te maken op de geldprijs. De singles winnen sowieso geen geld. Telkens worden er twee mensen genomineerd, waarvan er één de haciënda moet verlaten.

Vooral partnerhelft Bas is een koning in het verspreken. Hij liet zich in de uitzending van gisteren twee keer ontvallen er voor de ton in te zitten. De eerste keer kwam hij daar onopgemerkt mee weg, de tweede keer werd hij gesnapt door Shahyla, eveneens partnerhelft.

Vermoeiend
Maar het moet toch vooral erg vermoeiend zijn om in het resort te verblijven. De gesprekken gaan er namelijk alleen maar over Undercover Lover. Constant staat de vraag centraal wie er stiekem toch geen vrijgezel is. Terwijl het eigenlijk een broedplaats van ontluikende liefde zou moeten zijn, er van uit gaan dat er eigenlijk elf wellustige vrijgezellen zitten.

Waarom afgehaakt?
De vraag is natuurlijk: waarom zijn de kijkers dit keer massaal afgehaakt? Is het de nieuwe uitzend-avond van donderdag, is het de vervanging van presentatrice Tanja Jess door Co Rowold of is het sleetsheid van de formule? Geen van de drie argumenten lijkt erg sterk.

Een optie is natuurlijk dat de kijker niet langer bedrogen wil worden. In Undercover Lover (en Temptation Island ook trouwens) zaten een aantal keer professionele verleiders, mensen die eigenlijk in de seksindustrie werken. Ene Bianca was ooit prostitué, Annuska erotisch masseuse. Alleen werd dit niet bij de screening opgemerkt, waardoor de twee 'zogenaamde vrijgezellen' een voorsprong hadden ten opzichte van hun medekandidaten.

Hoewel er in het laatste seizoen van Temptation Island geen prostitué zat, zou het kunnen dat de kijker dus genoeg heeft van deze leugens.

Persoonlijk heb ik de lol van het programma nooit begrepen. Gelukkige
stelletjes zetten hun relatie op de proef door mee te doen. En waarom?
Bij Temptation Island gaat het alleen om de spanning. In dit geval
kunnen de koppeltjes nog 100 duizend euro winnen. Maar is dat het waard
als je gescheiden weer naar huis gaat?

Zie ook:
- Dit zijn de kandidaten van Undercover Lover 2007
- Veronica verleidt met tweede seizoen Undercover Lover
- Temptation Island: Wie is dit keer de prostituee?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hier keek niemand naar: Undercover Lover

  1. Vincent

    @ Herman: Bianca was erotisch masseuse en Annuschka prostituee…

      /   Reply  / 
  2. bart

    het zou fijn zijn als zulke zooi inderdaad haar langste tijd gehad heeft en we misschien wat betere programma’s op tv krijgen. veronica kan wel weer verder met stargate en battle star galactica :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>