Hier keek niemand naar: F.A.B.S Search for a Videomodel

In de rubriek Hier Keek Niemand Naar bekijkt Zappen programma's
waar een enkeling maar naar keek. Waarom scoort zo'n programma weinig
kijkers, en hebben zij – of eigenlijk degenen die niet kijken – het bij
het juiste eind? Aflevering 20: F.A.B.S – Search for a Videomodel.

Veronica-programma waarin Jorinde Moll op zoek gaat naar het beste videoclipmodel. De winnares speelt in een video van Craig David. Uitzendtijdstip: donderdag 22.20 uur. Score: 162.000 kijkers

F.A.B.S Search for a Videomodel werd voor dit najaar groots aangekondigd op Veronica. Maar de zender heeft zich lelijk verslikt in het programma, dat sinds gisteren is gedegradeerd naar een later tijdstip wegens teleurstellende kijkcijfers. Het programma had dan ook de pech achter Undercover Lover te staan, de voormalige hit die een goede lead-in zou zijn. Maar ook Undercover Lover werd enige weken terug gedegradeerd naar de late avond.

Search for a Videomodel is natuurlijk een direct afgeleide van Next Topmodel. Het programma lijkt er als twee druppels water op. Een dozijn meisjes wordt samen in een huis gestopt, krijgt elke week les en elke week is er een afvaller. Tranen met tuiten huilen ze dan, om het in de volgende aflevering al weer compleet te zijn vergeten, getuige de vrolijke koppies.

Het grote probleem alleen is – volgens mij – dat mensen nog wel begrijpen dat fotomodel of catwalkmodel zijn een echt beroep is. Maar heb je ooit gehoord van het beroep videomodel? Volgens mij huren ze daar altijd gewoon modellen voor in, of bekenden danwel vrienden.

Goed, houd die gedachte even vast. Dan kom je al snel tot de conclusie dat Search for a Videomodel gewoon één hap lucht is. De kandidates lijken ook nog eens allemaal op elkaar en de mediageilheid druipt er van af.

Tot overmaat van ramp is dan ook nog eens Jorinde Moll aan het programma verbonden, die nog meer hakkelt en opleest dan Yfke Sturm en 0,0 betrokkenheid toont voor haar modelletjes. Ook de jury slaat als kut op dirk. Ze zitten wel heel interessant te doen achter die tafel, maar ook zij hebben volgens mij geen benul van wat iemand in een videoclip moet kunnen doen.

Oftewel: het is heel terecht dat niemand naar F.A.B.S Search for a Videomodel kijkt. Laten we nu hopen dat het ook nooit meer terug op de buis komt.

Zie ook:
- Videoclipmodel voor James Blunt of Michael Bublé

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Hier keek niemand naar: F.A.B.S Search for a Videomodel

 1. Sander

  Ten eerste snap ik de hele zoektocht niet. En de uiteindelijke winst is een rolletje in zon lullig clipje.

    /   Reply  / 
 2. //DESH\\ - Zwaffel.nl.tt

  Dat heb je fout Sander… het is wel in MIJN clip dus lullig is het niet:P

    /   Reply  / 
 3. //DESH\\ - Zwaffel.nl.tt

  Hee fet eindelijk die irritante code niet meer invoeren (H)! Dan komen er zeker meer reacties!

    /   Reply  / 
 4. //DESH\\ - Zwaffel.nl.tt

  Hee fet eindelijk die irritante code niet meer invoeren (H)! Dan komen er zeker meer reacties!

    /   Reply  / 
 5. Kokstra

  162.000 kijkers is nog best redelijk, er zijn wel een paar programma’s op te noemen die veel minder scoren.

    /   Reply  / 
 6. Ries

  FYI: verdiep je eerst goed voordat je gekke uitspraken doet: ook videomodel is een beroep, al dan niet volledig geaccepteerd in de Westerse haute couture catwalk wereld. Er zijn 1000den gedegen videomodellenbureaus en het werk is veel enerverender dan een catwalkmodel/ mannequin en zo ook het programma. Veelzijdiger dan alleen foto’s maken en niks wegen. Wat medie geilheid betreft: Zijn de kandidaten van HNTM, Gouden Kooi, Temptation Island, Idols etc etc dat niet dan???

    /   Reply  / 
 7. Thomas

  Kandidaten lijken allemaal op elkaar? Omdat ze allemaal getint/donker zijn? Het is wel weer duidelijk met wat voor een bril op de persoon gekeken heeft die dit schreef.

    /   Reply  / 
 8. GeSpy

  Wat! Alle kandidates lijken op elkaar? Wat hierboven terecht wordt opgemerkt is voor een blanke uit de vinexwijk alle kleurlingen op elkaar vind lijken. Fotomodellen lijken juist op elkaar, je hebt blond, blond of blond. Eindelijk een programma waarvoor je niet blond hoeft te zij om hoog te eindigen, vind narrow mindend Nederland ze weer te veel op elkaar lijken.

  Het format is bedacht door een succesvol Nederlands video modellen, waar duizenden modellen staan ingeschreven.

  De kritiek op de jury is terecht, deze slaat echt helemaal nergens op. Op 1 na, weten ze helemaal niets van de videoclips wereld. De bedenkers van dat modellenburo, hebben zelf ook kritiek op de keuze van de jury leden.

  Ik denk dat de lage kijkcijfer vooral te maken hebben met het gebrek aan blond, want dat scoort in Nederland.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>