Hier keek niemand naar: Beauty Touch

In de rubriek Hier Keek Niemand Naar bekijkt Zappen programma's
waar een enkeling maar naar keek. Waarom scoort zo'n programma weinig
kijkers, en hebben zij – of eigenlijk degenen die niet kijken – het bij
het juiste eind? Aflevering 21: Beauty Touch.

Beauty-programma van RTL 4 met Irene van de Laar, zwaar gesponsord. Uitzendtijdstip: zaterdag, 16.00 uur. Score: 92.000 kijkers.

De make-over-show is niet weg te denken van de Nederlandse televisie. Voorheen zat het item ingebed in programma's als De Vijf Uur Show, maar sinds plastische chirurgie een vlucht heeft gemaakt, kan het item ook prima op zichzelf staan. Al lijken de extreem ingrijpende make-overs op tv redelijk verleden tijd.

In Beauty Touch krijgt iedere week iemand anders een make-over door een nieuw kapsel, een deskundig make-up-advies en een nieuwe outfit. Op zich niets vernieuwend dus, ware het niet dat in Beauty Touch wordt gestreefd naar een echt goed en passend resultaat, waar andere make-overs vaak op het effectbejag uit zijn. Bovendien worden de dames voorzien van tips die echt bruikbaar zijn over het gebruik van make-up, het kiezen van de haarkleur of een outfit.

De hele make-over wordt versneden met items op het gebied van beauty, welness en verzorging. Irene van de Laar struint het hele land af op zoek naar deskundigen. Soms gaat dat mis, zoals gisteren bij een welness-salon in Dalsum, waar eigenaresse Els Lode op zo'n wijze haar producten presenteert, dat de zapdrang gigantisch hoog is. Maar in een authentiek schoenatelier gaat alles wèl weer goed. De eigenaar laat een aantal modellen zien, waaronder een college schoen. "Ja, ik vind dit wel heel spannend hoor", zegt Irene met een ondeugende blik in de camera.

Want ook dat is zo sterk aan Beauty Touch: Irene van de Laar. Eindelijk eens niet iemand die alleen maar graag goed in beeld wil komen. Irene heeft oprechte interesse in haar gasten en onderwerpen en is ook nog eens uitermate deskundig. Het blijft zonde dat ze niet meer aanschuift in Boulevard als beauty-expert.

Eigenlijk is Beauty Touch in zijn soort een fantastisch programma. Maar ja, om het leuk te vinden, moet je bijna wel vrouw zijn en een bovengemiddelde interesse hebben in uiterlijke en persoonlijke verzorging. Geen programma dus dat je prime-time programmeert. Hoewel, op 'vrouwenzender' RTL 8 zou dit niet misstaan. Misschien het tweede seizoen.

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Hier keek niemand naar: Beauty Touch

 1. slordig

  Het is irene van DE laar, niet van DER laar. Even opletten, makers van zappen.

    /   Reply  / 
 2. hey

  de dag later is dit programma ook geprogrammeerd en toen haalde het meer dan 200 000 kijkers dus die eerste zal wel een herhaling geweest zijn herman well even afwachten voor je wat plaatst

    /   Reply  / 
 3. Sophie

  Ik heb het 1x gekeken.Was niks aan!
  Lookinggood op Rtl 8 is veel leuker:D

    /   Reply  / 
 4. David

  Naar de uitzending van gisteren keken 250.000 mensen en dat is een mooie score voor een gesponsord middagprogramma.

    /   Reply  / 
 5. Clazina

  Rotzooi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>