Endemol en Talpa exporteren weer Nederlandse formats

In de Franse badplaats Cannes barst vandaag de Mipcom los, een internationale tv-beurs waar producenten en tv-zenders bepalen wat er straks zoal op de beeldbuis is te zien. In aanloop naar deze halfjaarlijkse tv-beurs heeft Endemol heel wat formats weten te slijten. Het gaat om eigen titels, maar ook om programma's van Talpa Content, waar Endemol de distributie voor verzorgt.

Talpa Content heeft het nieuwe programma Let's Go Shopping bij de ZDF weten weg te zetten. Verder is M/V opnieuw aan een aantal landen verkocht, waaronder Turkije, Portugal en Roemenië. Eerder deze week maakte het productiehuis al bekend een slag te hebben geslagen in de Verenigde Arabische Emiraten, waar M/V, de Nix Factor en Divided binnenkort te zien zullen zijn.

Endemol heeft 1 Tegen 100 bij drie nieuwe landen ondergebracht, waaronder Oostenrijk en Duitsland. 1 Tegen 100 is al geruime tijd een succes voor de producent. Het spelletje is inmiddels in meer dan 30 landen te zien, waaronder Amerika.

Andere titels die Endemol in aanloop naar de Mipcom verkocht: Sterrencircus (Polen, Rusland en Amerika), Celebrity Daycare Centre (Brazilië), The One and Only (een soort playbackshow voor imitatietalent, aan het Verenigd Koninkrijk en Brazilië) en 8 Out of 10 Cats (Spanje).

Zappen houdt de verrichtingen op de Mipcom vanuit Nederland in de gaten en zal in de rubriek Hot Abroad berichten over de import en export van programma's.

Zie ook:
- Ook op de Mipcom: Twinzz, Tussen de Oren, Royalty Quiz en De 100
- M/V en de Nix Factor naar Abu Dhabi
- Endemol wil Hou van Holland en Avro-comedy slijten
- Eyeworks met veel formats naar tv-beurs Mipcom

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Endemol en Talpa exporteren weer Nederlandse formats

 1. Patrick

  The One and Only, is geen “In de Hoofdrol”, maar een vernieuwde Playbackshow, die met veel succes de afgelopen maanden op BBC1 te zien was.
  De winnaar van de beste persiflage van een artiest won een optreden in Las Vegas.

    /   Reply  / 
 2. de haas

  het is miptv in april en mipcom in oktober

    /   Reply  / 
 3. Nick

  Is het niks om dit elke zomer te doen over het afgelopen tv seizoen?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>