Chantal Janzen zet Duitse carrière on hold

Chantal Janzen is voorlopig niet meer op de Duitse televisie te zien. Ze heeft haar carrière daar on hold gezet, bevestigt ze aan Volkskrant Magazine. “Misschien krijg ik er later spijt van dat ik de Duitse The Voice Kids heb afgezegd, maar ik had een lijstje gemaakt van de vijf dingen die ik echt graag wil doen en daarvan bleek de topdrie te bestaan uit dingen in Nederland. Het ontbrak me gewoon aan tijd.”

Twee jaar geleden heeft Chantal de overstap gemaakt met The Voice Kids, dat een succes is in Duitsland. Ondertussen blijft ze ook in Nederland televisie maken. Terugblikkend: “Het sloeg ook nergens op hoe het vorig jaar ging. Ik werd onderweg in het vliegtuig opgemaakt, waarna ik naar de blind auditions rende voor The Voice Kids en dacht: wacht even, hoe ging dat Duits ook alweer? De volgende dag draaide ik in Nederland en de dag daarna weer in Duitsland. Ik had de aften echt op mijn enkels zitten.”

In Duitsland, waar de budgetten veel groter zijn dan in Nederland, blijkt het televisie maken toch niet veel anders te zijn. “Ik had verhalen van Tooske Ragas gehoord die daar nare ervaringen met de pers heeft gehad en hoe banger ik werd, hoe liever ik het wilde doen. En daarna was het: o, het lukt, doei! Ik dacht dat in Duitsland alles groter zou zijn, maar de studio van The Voice is hetzelfde. Dus ik merkte dat de opwinding vrij snel verdween. Wat meespeelt, is dat ik geen zin meer heb alles half te doen. Ik heb net de film Het Verlangen gedraaid en voor het eerst hoefde ik niet om drie uur te zeggen dat ik naar mijn volgende klus moest. Dat is prettig.”

De presentatrice heeft de deur voor Duitsland nog op een kier staan. “Sat.1, wil toch met me blijven praten over nieuwe shows. Alleen: dit jaar wil ik dat sowieso niet. Wellicht later, maar op dit moment kies ik voor wat ik het leukst vind om te doen. En dan ga ik toch voor iets gezelligs, zeg maar.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>