Kwaliteitsserie A’dam – E.v.a. krijgt Amerikaanse remake

Er gaat weer een Nederlandse zogeheten kwaliteitsserie de grens over. Na Penoza en Overspel is het nu de beurt aan A’dam – E.v.a., waarin de stad Amsterdam, Eva van de Wijdeven en Teun Luijckx de hoofdrollen vertolken. Het derde seizoen wordt hier vanaf zondag uitgezonden en persbureau ANP maakt nu melding van de Amerikaanse remake. Fox 21, een grote Amerikaanse producent heeft de interesse in het format geconcretiseerd. 

“Dat speelde al bijna drie jaar, maar nu hebben we de eerste versie van het pilotscript gelezen. Net als bij ons wordt het Adam en Eva verhaal vervlochten met verhalen uit de stad – New York, in dit geval,” zegt regisseur Norbert ter Hall. Fox 21 wil de serie in productie nemen en uitzenden op een platform als HBO.

Bij Penoza (Red Widow) en Overspel (Betrayal) hebben de Amerikanen de originele scripts flink hertaald naar de Amerikaanse situatie. Beide series zijn in Amerika niet aangeslagen, volgens de Nederlandse makers omdat toch wel heel veel in de dialogen en karakters werd gesneden. Ter Hall over zijn project: “Fox 21 wil graag dat we alles meelezen en voorzien van commentaar, maar de Amerikanen willen uiteindelijk zelf de beslissingen nemen en de serie ontwikkelen.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>