Daar gaan we weer: ‘Stemfraude bij Idols’

Het heeft maar liefst vijf dagen geduurd, maar eindelijk is het zover: er is iemand opgestaan die Idols beticht van stemfraude, na het plotselinge vertrek van de vermeende publiekslieveling Serge Gulikers. De lokale Limburgse zender L1 schrijft voorzichtig dat er is gesjoemeld bij het stemmen. "De Serge-fans, die per sms op hem stemden, kregen in een aantal
gevallen geen bevestiging van hun stem. Of ze kregen een melding dat
stemmen op Serge niet mogelijk was", aldus L1 op zijn website.

Het heeft nog betrekkelijk lang geduurd voordat dergelijke geluiden de ronde deden. Doorgaans zijn de stemmingmakers er een stuk sneller bij, wanneer een favoriet wordt weggestemd uit een programma als Idols of Big Brother. En Serge leek één van de favorieten. In de zaal werd er voor Serge het hardst gegild als zijn naam viel, Floortje is een goede tweede. Toegegeven, ook wij waren verbaasd door het vertrek van Serge. Maar soms gaat dat nu eenmaal zo.

Het lastige is dat een programma zich moeilijk kan verweren tegen de aantijgingen. Goed, Idols zou weer een bekende Nederlander kunnen uitnodigen in het stemhok, zoals dat gebeurde bij Idols I (Irene Moors) en Big Brother V (Telegraaf). En zo’n figuur zegt dan na afloop dat alles er eerlijk aan toegaat, maar het wantrouwen bij de massa zal altijd blijven bestaan.

En zo ook in dit geval. Dus denk er van wat je wilt denken, feit is dat Serge uit de Idols-race ligt.

Zie ook:
- Hoe is het mogelijk? Megapopulaire Serge (Idols) weggestemd
- RTL komt met nieuwe Idols-ripoff: The X-Factor
- Populariteit Serge stijgt per week; Floortje gedoodverfde winnaar Idols III
- Nlpop.blog.nl: Floortje (Idols) al geflopt in de muziekindustrie

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “Daar gaan we weer: ‘Stemfraude bij Idols’

 1. annemarie

  Ach ja, die mensen in de zaal hebben natuurlijk niet zo goed kunnen horen hoe slecht Serge werkelijk was.
  Nou wij wel, het was verschrikkelijk, en daarom ligt hij er terecht uit!!

    /   Reply  / 
 2. Herman

  in de zaal heb je anders heel goed geluid hoor, annemarie

    /   Reply  / 
 3. annemarie

  Kun je nagaan hoe secht of het was!!

    /   Reply  / 
 4. Pludefax

  Nu je het zegt… ik weet nog goed hoe lang het duurde voor ik bevestiging kreeg op mijn sms. Minstens een uur. Jij stemde op Rafaëlla, en kreeg direct bevestiging. Dat het bij mij (voor Serge) zo lang duurde, lijkt me een teken dat zijn lijntje overbezet was… toch? 1+1=2 enzo?

    /   Reply  / 
 5. Herman

  dat was een week eerder pludefax. je hebt afgelopen zaterdag niet gestemd en hebt zodoende geen idee hoe overbezet die lijn was.

    /   Reply  / 
 6. Tetsje

  Mmh nou, ik stem altijd op Raffaëla en het duurde bij mij lang voordat ik bevestiging kreeg en volgens mij lag dat gewoon aan dat de lijnen eerder open zijn dan eerst…Niet moeilijk doen, Serge was gewoon niet zo goed en besef dat er meer mense stemme dan alleen die gillende tienermeisjes…. Ik had niet verwacht dat hij er zo snel uit zo gaan maar goed tis nou eenmaal zo…

    /   Reply  / 
 7. Pludefax

  Niet waar Tetsje, Serge was héél goed.

    /   Reply  / 
 8. kim

  ik vond het ook raar dat serge eruit was, niet dat hij mijn favoriet was ofzo, maar ik had verwacht dat ellen (gelukkig was zij er niet uit gegaan) of harm er uit zou worden gestemd, dit omdat harm zijn teksten nooit weet (wel leuk als je naar een concert van hem ga, je hoort steeds een andere versie van een nummer;) ), maar goed, je kan er tog nik meer aan verandere

    /   Reply  / 
 9. Ronald

  Gatver, krijg je die hypocrisie weer. Mijn favo eruit dus er is gesjoemeld… Had ie er nog ingezeten dan had je niemand gehoord. DAN moet je ook zo eerlijk zijn te beweren dat er toch gesjoemeld wordt. Eruit is eruit. Klaar!

    /   Reply  / 
 10. Tasja

  Ey idereen

  ik vind het echt stom dat serge er uit ligt!
  Hij is mijn favo en hij danst bij het zelfde danscentrum als ik!!
  Ik vind het dus niet eerlijk.
  Harm moest eruit
  WHEEEEEEEEEEEEEE!!
  Serge ligt eruit!!

  Tasja

    /   Reply  / 
 11. Tasja

  inderdaad
  serge is heel goed
  en ik heb een liedje van hem op mijn mp3 speler

  wil je die stuur dan een mail trug!

  Tasja

    /   Reply  / 
 12. Tetsje

  Pludefax, Serge was niet heel goed, helaas..
  Tis idd wel zo dat als hun idool er uit ligt dan meteen van Stem fraude gesproken wordt, Blijf wel realistisch, meisjes vinden dat hij er leuk uitziet, maar snappen ook wel dat hij niet kan zingen, persoonlijk hoop ik dat raffie wint, ze heeft iig mijn stem!!

    /   Reply  / 
 13. Louise

  Ik geloof het wel, dat de stemmen niet goed zijn gegaan. Het is wel heel erg raar van nog nooit op de kruk er uit :S?.
  Maar je kan er toch niks meer aan veranderen. Al zou het wel zo zijn idols zal het nooit eerlijk toegeven. Maar Serge komt er wel hoor zonder idols ;)

  Groetjes louise

    /   Reply  / 
 14. Tetsje

  Ja maar denk je es in he, wat hebben zij der aan als een heel onpopulair iemand idols wint? dan verkoopt zij of hij geen album..Wees realistisch he…Ik kom uit friesland ik denk dat wij daar minder zwaar over nadenken want het is gewoon onzin… Serge was niet goed genoeg..

    /   Reply  / 
 15. eva

  ik kom anders ook uit friesland en ik weet niet waar jij woont, maar heel veel mensen die ik ken zijn dus echt heel erg voor serge en vinden hem heeel goed. en hij is dus echt hartstikke populair.

    /   Reply  / 
 16. Lidia

  Het is nu weer anderhalve week (ofzoiets) geleden…maar toch…Ik vond Serge de avond van de waarheid..:P toch heel goed..mss was z’n 2e nummer iets minder..maar het 1e vond ik vooral heel goed…Na ook vorig jaar die vage verhalen over verkeerde bevestigingen van smsjes…wantrouw ik het systeem toch ook…!!!
  Ze zouden hier wel wat meer duidelijkheid over mogen geven!..om wantrouwers tegen te gaan..;)

    /   Reply  / 
 17. tinneke

  Serge is er terecht uit! Hij kreeg alleen maar stemmen van die pubermeisjes die vonden dat hij er leuk uitzag!!!
  >>> Raffaëla is the best >>>> Stem op Raffie

    /   Reply  / 
 18. chantal

  Ik ben het met jullie eens Tinneke en Tetsje! Raffaëla is gewoon de beste; qua zang en qua uiterlijk! Ook heeft ze gevoel voor humor :) ! Da’s ook erugg belangrijk!!!!!!!! kusz Chantal

    /   Reply  / 
 19. Eefje

  Raffaëla is ook mijn idool! Wat een mega-mooie meid…

    /   Reply  / 
 20. Sam

  SERGÉ iis gÓed,, maar Raf was gewoon beter…. thát’s the gáme…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>