Idols-geruchten: Eric, Marianne en Gordon in de jury

Nadat RTL vorige week officieel bekendmaakte om dit najaar met een vierde reeks van Idols te komen, kwam er meteen een geruchtenstroom op gang. Wendy en Martijn presenteren de talentenjacht, maar hoe zit het met de jury? Deze leek totaal vernieuwd te worden. Nu is het vrijwel zeker dat één vertrouwd gezicht niet veranderd: Eric van Thijn. Hij wordt komend najaar waarschijnlijk bijgestaan door Marianne van Wijnkoop en Gordon.

Eric van Thijn was al jurylid in Idols I, II en III. Hij liet eerder deze week aan het AD weten in onderhandeling te zijn over zijn lidmaatschap in de jury. Hoe anders is dat bij Jerney Kaagman. Zij liet zich meermalen ontvallen graag weer van de partij te zijn, maar werd nooit benaderd. Jammer, want ze deed het zo goed.

De naam van Marianne van Wijnkoop is weinig verrassend. Zij was de maisena van de X Factor jury en imponeerde de kijker met haar meelevendheid en deskundigheid. Al had ze in het programma de moeilijke taak om groepjes te kneden voor het sterrendom. Ze hield uiteindelijk twee weinig getalenteerde formaties over en het kansrijke X6, dat derde werd in de race.

Opmerkelijk is de keuze voor Gordon. Weliswaar gaat hij al heel wat jaartjes mee in het artiestencircuit, hij bracht meer flops dan hits voort. De spaarzame solosuccessen die hij boekte, leken toevalstreffers en werden vrijwel nooit meteen geprolongeerd. De laatste jaren komt hij muzikaal gezien vooral mee in het kielzog van 'zijn valse zuster' Gerard Joling.

Morgen op de najaarspresentatie van RTL zal de jury vermoedelijk officieel worden voorgesteld. Eens zien hoe ver deze geruchten van de waarheid afzitten.

Zie ook:
- Nieuwe programmaoorlog een feit: Idols vs Popstar
- Getouwtrek om Henkjan Smits

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Idols-geruchten: Eric, Marianne en Gordon in de jury

 1. Jan van Putten

  Hoi Herman,

  Komen we morgen nu ook meer te weten over welke tien-sterren er nu allemaal meegaan? Hoe het zit met de lichte herporfilering en meer info over de komst van RTL8? Of wachten ze daar mee totdat ze de goedkeuring van de NMA hebben?

    /   Reply  / 
 2. Herman

  ik weet natuurlijk niet wat er allemaal onthuld gaat worden. Maar het lijkt me dat ze over al die zaken wel iets gaan zeggen ja. ben benieuwd of de NMa al klaar is.

    /   Reply  / 
 3. Jorn

  Marianne en Eric vind ik een goede keuze. Maar Gordon!?

  Ik ben helemaal geen fan van Gordon, en vind hem best irritant. Als hij in de jury komt wil hij alleen maar grappig doen, en zelf in ‘the picture’ komen.

  Ik had hem misschien wel in als presentator genomen maar niet als jury, maar wie weet word het wel verfrissend.

    /   Reply  / 
 4. Marc

  Laat Jerney alsjeblieft terugkomen en die Gordon dan weg. Ik denk dan niet dat ze een jury willen met 2 vrouwen en 1 man?!

  Als dit zo door gaat zou ik het echt jammer vinden dat ze Jerney aan de kant schuiven.

    /   Reply  / 
 5. Rik

  Herman enig idee waar en hoe laat de perspresentatie is?

    /   Reply  / 
 6. Terror

  Gordon moet echt opzouten ofzo… Jerney terug!

    /   Reply  / 
 7. Jeffrey

  Gordon kan behoorlijk kritisch uit de hoek komen volgens mij.

    /   Reply  / 
 8. Brian

  Bij Shownieuws, heet van de pers (volgens hen), werd onthult dat de jury zal bestaan uit: Gordon (als vervanger van Henk Jan), John Ewbank (als vervanger van Eric) en …. Jerney Kaagman.

    /   Reply  / 
 9. Cynthia

  Alsjeblieft niet die kwal van een Gordon…… Dan haak ik af voor Idols.

    /   Reply  / 
 10. Terrence

  Allemaal fout! Kijk maar op http://www.idols.nl

  Jury:

  Gordon
  Jerney Kaagman
  Eric van Thijn
  John Ewbank

  samen spelen samen delen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>