Geeft RTL zichzelf nekschot met grove Gordon in Idols?

Vol spanning zal de top van RTL het weekend zijn ingegaan, nu er twee programma's beginnen die voor het beoogde marktaandeel moeten gaan zorgen: Heel Holland Helpt (slechts 685.000 kijkers) en Idols. In dat laatste geval zitten ze vast handenwrijvend klaar, na de publiciteitsstunt rondom het nekschot van Gordon. Vele kranten en websites tuinden er met open ogen in en berichtten volop over deze stunt, zodat iedereen weet dat Idols vanavond begint. Toch kan het ook wel eens heel negatief uitpakken voor RTL.

"Ja, zo is Gordon nu eenmaal", hoorde ik de afgelopen week vaak als een soort goedmakertje. "Het gekke is; al die kandidaten pikken het ook nog van hem", zeiden medejuryleden over de toch wel boude uitspraken van Gordon. Zelf geloof ik daar helemaal niks van.

Kijk, Gordon en Joling was natuurlijk de ene na de andere steek over en weer. Twee persoonlijkheden die inmiddels heel wat eelt op hun ziel hebben en zich lachend van alle verwijten afmaken.

Gordon in Gillend Naar Huis vond ik al veel stuitender, zo ondankbaar als hij vaak was tegenover zijn gastheren en -vrouwen. Ik zapte er zo nu en dan voorbij en keek met plaatsvervangende schaamte. Maargoed, die mensen nodigden Gordon bij hun volle verstand uit, dus ze zullen wel weten waar ze aan beginnen.

Maar bij Idols komen kandidaten die graag een gedegen oordeel over hun zangkunsten willen horen. En dat zit lachebekje Gordon er, die overal wat grappigs probeert van te maken. Natuurlijk kon Henkjan Smits ook scherp uit de hoek komen, maar die probeerde ten minste niet op humorgebied te scoren ten koste van de kandidaat.

Het lijkt mij dat Gordon zijn eigen imago schade berokkent door in de jury zitting te nemen. Voor mij persoonlijk gaat de lol van Idols er in elk geval een stuk vanaf, temeer omdat ook Wendy van Dijk nu presenteert. Velen lopen met haar weg, ik vind het een waardeloze presentatrice. X Factor deed ze verschrikkelijk slecht. Wendy heeft dan als voordeel dat haar voorganger Chantal Janzen ook waardeloos was, en dat Martijn Krabbe het ten minste wel kan.

Hoe goed Idols het gaat doen? De miljoen gaan ze zeker doorheen en ook de liveshows (vanaf eind december) zullen weer veel bekijks trekken. Maar ik verwacht toch minder dan de voorgaande reeksen. Met zoveel talentenjachten op tv treedt de verzadiging toch toe. En ik denk dat veel mensen zich – net als ik – zullen storen aan Gordon.

Idols, 20.00 uur, RTL 4

Zie ook:
- Gordon plast in broek tijdens jureren Idols
- Gerard Joling & Nance presentatoren Got Talent?
- Henkjan Smit: Nieuwe jury Idols ijzersterk

34 Reacties // Reageer

34 thoughts on “Geeft RTL zichzelf nekschot met grove Gordon in Idols?

 1. Richard

  Ik stoor me niet aan Gordon, ik moet juist lachen om hem. Ga zeker kijken vanavond.

    /   Reply  / 
 2. reader

  Integendeel , ik zal mij niet storen aan Gordon.
  Na zoveel afleveringen Idols en al die namaak troep van SBS weten de mensen waar ze aan beginnen, dus niet kunnen zingen betekent afgang.
  Gordon is een verademing in tegenstelling tot H.J. Smits.

    /   Reply  / 
 3. Martijnjdd

  Ik stoor mij doorgaans ook niet aan Gordon, maar dan schakel ik bewust in voor Over de Vloer of Gillend naar huis.
  Ik vrees dat Gordon in Idols te overheersend gaat worden en dit is geen personalityshow van hem. Ik hoop dat ik ongelijk krijg overigens …

    /   Reply  / 
 4. Lars van der Werf

  Met Gordon erin, wordt het alleen maar hilarischer. Heerlijk. Het programma was na de eerste editie ingezakt tot een vieze herhaling, maar ik vermoed dat met Gordon in de jury er weer een nieuw en fris programma is opgestaan.

    /   Reply  / 
 5. Anoniem

  Hier zijn jullie wat positiefer dan op mediacourant

    /   Reply  / 
 6. annie

  Het Idolsprogramma zou veel leuker zijn, als het 4e jurylid niet Gordon was maar iemand anders. Ik vind hem zeer grof af en toe en hij vindt zichzelf erg leuk.

    /   Reply  / 
 7. Matthieu

  V: Waar heb je haar ontmoet?
  A: Op een feestje

  Reactie: was het erg donker?

  Meesterlijk, heb me gek gelachen!

    /   Reply  / 
 8. jenny

  Ik heb gisteravond gekeken naar de uitzening van Idols!
  Ik vind het belachelijk hoe “meneer Gordon” Dat meisje afzeikt!Zeker die opmerking die naar het programma lingo verwees omdat het meisje mank liep!
  Ik denk niet dat mensen daar om vragen als ze aan Idols mee doen.
  Goedkope domme humor..ik kijk niet meer!

    /   Reply  / 
 9. Anita

  Gordon moet zich beperken op zangtalenten, niet op lichamelijke afwijkingen! Het is kwetsend en beledigend. Ooit komt ie de verkeerde tegen, die wacht hem dan op! Niet goed, maar wel heel begrijpelijk!

    /   Reply  / 
 10. it's me

  Gordon wil indruk maken op zijn medejuryleden, wordt daar onzeker en zenuwachtig van en manifesteert zich dusdanig!
  Dat heeft tot gevolg dat de juryleden zich gaan gedragen als giechelende kindertjes.
  Idolsjuryleden, stop er liever meteen mee en ga iets “zinnigs” doen!

    /   Reply  / 
 11. Bram

  Gordon…een zielige, eenzame, bittere klojo. Vond dat ie te ver ging. Hoop dat we het nog een keer mogen meemaken dat iemand Gordon, voor het oog van de cammera’s, een knal voor zijn met ego gevulde hoofd verkoopt.

    /   Reply  / 
 12. Cynneke

  Gordon vindt zichzelf veel te leuk, dat is het probleem. Ze hadden hem gewoon nooit voor Idols moeten kiezen. Wie zelf niet kan zingen, kan zeker de zang van anderen niet beoordelen. En dan moet je wel teruggrijpen op andere onderdelen, zoals uiterlijk.

    /   Reply  / 
 13. Victor Weber

  Gordon was met Joling samen nog wel leuk. Joling hield hem een beetje in bedwang, gaf wat tegenwicht. In Idols gaat Gordon in zijn eentje los en speelt hij keer op keer het ultieme zwaktebod van de opgedroogde humorist: op de man spelen. Grappen maken ten koste van weerloze mensen, een makkelijker doelwit is er niet. Inspiratieloze, makkelijke humor op MAVO-nivo. Is het leuk? Nee. Zal het Idols redden? Nee.

  Ik denk dat het nederlandse publiek Gordon zo langzamerhand zat is. Niet alleen zijn grappen zijn totaal niet meer leuk, zijn zangkwaliteiten waren altijd al op het nivo van een derderangs Tom Jones imitatie. Deze treurige entertainer zal het nog wel enkele tientallen jaren uithouden in het schnabbel en babbel circuit en is voorlopig nog niet van de buis. Meestal hebben de commerciele tv-bazen pas jaren te laat in de gaten dat het publiek sommige ijdeltuiten al lang zat is.

    /   Reply  / 
 14. Kosmo

  Come on mensen, waar gaat dit over. Als je meedoet aan zo’n programma ga dan eerst een cursus volgen omgaan met teleurstellingen. Als je eigenlijk thuis tijdens de vaat had moeten blijven zingen.Waar slaat het op om dan Gordon hiervan de schuld te geven.

    /   Reply  / 
 15. it's me

  Éen ding begrijp ik niet: hoe kan zo’n Wendy, die mensen altijd positief benadert, lachen om Gordon, die alleen maar negatief is.
  Onbegrijpelijk zo’n combinatie en ik vind het Wendy’s eer te na.
  Als die een ietsjepietsje geloofwaardig over wil komen in haar “hartverwarmende” programma’s, rent ze nu heel snel Idols uit! Doen Wendy, je zit nu bijna in een goor / dom / simpel en zielig web gevangen!

    /   Reply  / 
 16. it's me

  Éen ding begrijp ik niet: hoe kan zo’n Wendy, die mensen altijd positief benadert, lachen om Gordon, die alleen maar negatief is.
  Onbegrijpelijk zo’n combinatie en ik vind het Wendy’s eer te na.
  Als die een ietsjepietsje geloofwaardig over wil komen in haar “hartverwarmende” programma’s, rent ze nu heel snel Idols uit! Doen Wendy, je zit nu bijna in een goor / dom / simpel en zielig web gevangen!

    /   Reply  / 
 17. alfred

  het zijn juist de juryleden die de kandidaten niet het suiker om de lippen smeren die het programma leuk maken. Henny Huismanshow? werd gemaakt door die zure jurylid met die modieuze bril.

    /   Reply  / 
 18. ginny

  Zaterdag Idols gekeken. Wat jammer dat Gordon het nodig vindt om, over de rug van een uiterlijk minder ‘perfect’ persoon, de lachers op zijn hand probeert te kijgen. dit maakt hem zelf absoluut minder mooi. Laat hem zijn commentaar tot het zingen beperken, misschien dat er nog iemand is die daarop zit te wachten.

    /   Reply  / 
 19. Jasper

  hou toch eens op met dat commentaar op gordon. die kerel neem je toch niet serieus?! daar moet je gewoon schijt aan hebben. wat een onzin dat daar zo veel ophef over is…

    /   Reply  / 
 20. Christa

  ik wil het hier toch even opnemen voor Gordon. Hij speelt een rol in de jury van Idols, daar wordt hij voor betaald. Als je aan Idols meedoet, weet je wat je kunt verwachten, daar moet je gewoon tegen kunnen. Gordon is entertainment en humor en af en toe erg grof, thats him. maar prik erdoor heen mensen, het is maar een act….volgens mij (ken hem niet persoonlijk) is Gordon een gevoelige zachtaardige lieve man die gewoon keihard werkt.

    /   Reply  / 
 21. sander

  wat leuk om een gehandicapt meisje af te kraken :S !!! ik walg hier dus echt van..ze moeten die nicht er onmiddelijk uitgooien!!!

    /   Reply  / 
 22. it's me

  Gordon is een misselijk makend mannetje.
  Ik heb de tweede Idolsuitzending niet gekeken, maar gezien het commentaar is het vergelijkbaar met de uitzending daarvóór.
  Ga pas weer kijken als Gordon’s stem er niet meer toe doet!
  Het is nu: Gordon en de drie snel opfokbare -en beïnvloedbare juryleden.
  En dát is de hele show en niks anders!
  Hoe meer die lachen, hoe gekker Gordon doet, dus dat gaat nog wel een aantal uitzendingen zo door.
  Ben benieuwd wat deze minne / nichterige / onnozele en oenige houding van Gordon tot gevolg heeft. Hopelijk gaat hij het merken!

    /   Reply  / 
 23. stefnie

  i loooove gordon!
  he’s great!

  hij zeikt écht alleen de slappe was af.
  de mensen vragen erom om voor schut te worden gezet!
  goor heeft een erg goeie smaak qua stemgeluid kracht en volume.

  dus ga m niet afzeiken om een tv programma
  it’s just a frame!

    /   Reply  / 
 24. TOm

  Gordon verdient gewoon zelf een nekschot en o wat zou ik em dat graag geven de vieze man die et is.

    /   Reply  / 
 25. jan

  ach laat die domme homo toch lullen..Is gewoon niet in staat fatsoenlijk commentaar te geven en kan zelf ook geen noot zingen..
  ook die andere gasten die jureren zijn slecht..who yhe hell is john ewbank????????
  never heard off…en die ouwe tang jerney en die andere nalloot met zijn rare kop..kijk maar naar een andere zender..

    /   Reply  / 
 26. jan

  Ook ik heb nu 2x naar idols gekeken en
  Ik moet zeggen dat Gorden veel en veel te ver ging.

  Deze idioot zouden ze per direct van de buis moeten halen voor hij het slachtoffer is van zijn eigen grappen.
  En idd Wendy kap met idols dit past totaal niet bij je als je ook nog aan een ander programma werkt waarin je mensen helpt.

  Idols per direct van de buis.

    /   Reply  / 
 27. Frans Peters

  Wat zijn de zogenaamde BNérs toch diep gezonken. Je hoeft maar een liedje te schrijven of te zingen en bij succes ga je dan meteen naast je schoenen lopen. Dat is nog daar aan toe maar als je dan tot jury-lid wordt gebombardeerd hoef je nog geen deelnemers aan een wedstrijd af te zeiken. Het vernederen van medemensen door ze hardop uit te lachen laat zien met welke kwaard-aardige lummels we hier te maken hebben. Vooral alle drie de mannelijke jury-leden van Idols (2007) vertonen hun ware karakter want ze lachen wel maar zijn niet echt blij. Voor alle vier trouwens een ruime onvoldoende en speciaal voor Gordon een dikke NUL: . . . want ddt is hij!

    /   Reply  / 
 28. it's me

  Gordon heeft een hernia, van harte gefeliciteerd! Heeft hij tenminste óók een handicap!

    /   Reply  / 
 29. claire

  Had die Gordon misschien een snuif teveel gehad??? met z’n lachbui die gordonzedank hem een hernia bezorgde??

    /   Reply  / 
 30. Roderique

  nou, ik vindt het juist leuk dat hij er is. en dat Wendy is gekomen is stukken beter dan Tooske of Chantal!
  ”Heel Holland helpt vindt ik echt een top programma.
  Altijd lachen met Gordon, wel irri dat ze het hebben over een nekschot hebben en zo over de radio, en als je dan gaat kijken, dat er dus helemaal niets te zien is:S Dit valt me wel heel erg tegen van RTL en is daarom zeker weggezakt bij bij.
  Ik snap best dat ze in moeten korten qua tijd. maar niet eerst zeggen en dan niet doorlaten gaan.

    /   Reply  / 
 31. adkort

  wat is er ook een rot zooi op de de tv,
  dansen met sterren, koken sterren,idols,
  schaatsen met sterren,het zijn allemaal slechte amateurs,tv zenders weten niet wat ze moeten maken,maar goed zolang er nog zoveel miljoenen schapen kijken, dan zal deze rotzooi wel door gaan

    /   Reply  / 
 32. lola

  je heb helemal gelijk ADKORT, het is total rot zooi op de TV, de sterren hebben zo een LOL en de kijkers zo en DROL.

    /   Reply  / 
 33. lola

  wat doe Gordon in zo een programa?, wat een vervelend egocentrice klotzak, en met zo een vals manier van lachen, die man verpest het programa. NIEMAND HOUD VAN GORDON!, tenminste niet van de manier hoe hij mensen behandel.

    /   Reply  / 
 34. sonia

  PLEASE CAN YOU CHOOSE ANOTHER PERSON FOR JURY, THIS PERSON GORDON or anything else is his name is disgrace of you Dutch in your programs.
  Tell him, get lost and let people sing, maybe some of them sing badly but he could be polite and listen to them and then tell them sorry you are not good for singing. I listened to his song, he sang like a muis in the box.AGHHHHHHwho had chosen him as idol jury????
  Na het bekijken van een aantal afleveringen van Idols, voelden wij een steeds grotere walging over het opzettelijk beledigende kwetsende en denigrerende gedrag van Gordon tegenover de kandiaten. Zijn zogenaamde grappen en lachbuien, vooral naar aanleiding van het optreden van kwetsbare groepen mensen vaak mensen met een handicap, zijn ronduit misselijk en discriminerend.

  Misschien heeft hij niet in de gaten dat bepaalde mensen daar zodanig door gekwetst worden, dat het aanleiding zou kunnen geven tot ernstige situaties naderhand. Niet iedereen is namelijk in staat om een intense vernedering makkelijk te verwerken. Na misschien weken van voorbereiding, hoop en onschuldig dromen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>