Nekschot toch uit Idols geknipt

Gordon zal niet blij zijn geweest, toen hij gisteren naar Idols keek. Zijn gewraakte uitspraak 'Geef dat kind een nekschot' heeft de eindmontage van de vierde aflevering namelijk niet gehaald. Dat terwijl RTL hem had toegezegd de omstreden zin wèl te betrekken in het programma.

De hele publiciteitsstunt loopt al weken. In een persmontage was de uitspraak gewoon te zien, waarna RTL openbaarde te twijfelen over de ethische kant. Dat bericht werd snel opgepikt waarna RTL besloot het nekschot uit de definitieve versie te halen. Gordon belde daarop met de hoge bazen, waar hij om steun vroeg en dat werd hem toegezegd. Toch is de uitspraak voor een tweede keer gesneuveld.

Gordon deed zijn uitspraak bij de Iraanse kandidate Foroogh. Zij was gisteren als laatste auditie te zien in Idols. Ze kan duidelijk niet zingen, maar wil wel haar vocale kwaliteiten ruimschoots laten horen. Gordon giert het daarbij uit van het lachen en loopt naar een zijkamertje, waar hij naar eigen zeggen in zijn broek piest van het lachen.

Foroogh wil de boodschap van haar slechte prestatie niet aannemen en eist tekst en uitleg van de jury, die inmiddels allemaal weinig meer kunnen beginnen vanwegen de hilariteit. 'Verlos dat kind uit haar lijden', zou Eric van Thijn hebben gezegd, waarna Gordon vanuit de zijkamer riep 'Geef 'r een nekschot'. Alleen waren beide quotes gisteren dus niet te zien.

Krijgt ongetwijfeld weer een staartje.

Zie ook:
- Oude bekende in Idols: Lotus Metaal
- Henkjan Smits vindt jury Idols toch niet zo ijzersterk
- Geeft RTL zichzelf nekschot met grove Gordon in Idols?

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Nekschot toch uit Idols geknipt

 1. RobbieBoy

  Jammer RTL. Had dit moment graag ZELF willen zien om er over te kunnen oordelen. Jammer, heel jammer

    /   Reply  / 
 2. Waazaa

  Het is wel uitgezonden in de eerste aflevering. Toen er alvast vooruit werd gekeken op de komende audities.

    /   Reply  / 
 3. Dennie

  ‘Verlos dat kind uit haar leiden’

  Uit haar ‘leiden’?

    /   Reply  / 
 4. Martijnjdd

  @Danny: Dat kan toch “uit haar leiden” …
  Misschien woont ze er wel. De audities waren in de buurt. ;)

    /   Reply  / 
 5. Herman

  @Wazaa: werkelijk? ik heb die 1ste aflevering ook gezien, maar kan me het nekschot niet herinneren. de uitspraak alleen gezien in items van andere programma’s over de consternatie.

    /   Reply  / 
 6. Wim Heitinga

  Mooi, boycotten die Geenstijl zinsnedes.

    /   Reply  / 
 7. Herman

  Dan heb ik er toen overheengekeken, want ik zie ‘m nu idd voorbijkomen. Ik begreep van RTL altijd dat het nekschot pas in de 4de aflevering zou zitten. Het blijft evengoed raar dat de quote bij de volledige auditie ontbreekt

    /   Reply  / 
 8. Wim Heitinga ®

  Héé, kappen nou, ik ben de enige echte Wim !!

    /   Reply  / 
 9. RobbieBoy

  Wim, dat schiet niet op hoor. Blijkbaar vind deze persoon het leuk om zich uit te geven voor iemand anders, dit was een jaar geleden ook op Mediacourant

    /   Reply  / 
 10. Sam

  Gordon moet terug naar zuid-Afrika gaan,en nooit meer 1 voet op NL bodem zetten.

    /   Reply  / 
 11. william

  had gordon gezegd, geef dat kind een nekschot.

  een nekschot?

    /   Reply  / 
 12. AngeLina

  Nou ik vind Gordon een kanjer en hij zegt waar het opstaat en daarom vind ik hem zo leuk. Tis dat Gordon in Idols zit anders intereseerde me het geen ene moer. Idols: stelletje 1dags vliegen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>