Klapvee Keuring (1): De Wereld Draait Door

Het grootste probleem bij het opnemen van een televisieprogramma? Het vinden van genoeg publiek. Waar een dagje opnames bijwonen van het Rad van Fortuin vroeger een exclusief dagje uit was, moeten producenten tegenwoordig genoeg klapvee bij elkaar schrapen. Daarom op Zappen.blog.nl: De Klapvee Keuring. Elke werkdag bezoeken we een ander tv-programma en recenseren we hoe het is om publiek te zijn.

Dit programma was toch wel een must voor onze Klapvee Keuring. Want De Wereld Draait Door is één van de populairste programma’s op de Nederlandse televisie met dagelijks vers publiek. Een hele opgave voor de Vara om dat te regelen, wat is het geheim van dit succes?

Video in YouTube:

Beoordelingscriteria

- Is publieksdeelname snel en gemakkelijk te regelen?
Zeker. Je kunt je opgeven op de website van de Vara waarna de Klantenservice je terugbelt. Je kunt ook zelf Klantenservice bellen om een datum te prikken. Grote beschikbaarheid en een keurige ontvangstbevestiging. Minpuntje: de vrijdag is exclusief voor leden van de Vara. Opnames in Studio de Plantage, bij Artis. Prima bereikbaar.
8

- Hoe is de gastvrijheid?
Ik heb me nog nooit zo welkom gevoeld bij een programma. Bij de deur twee dames die je alles uitleggen, consumptiebonnen, gratis drankjes en een welkomstspeech van Matthijs van Nieuwkerk die je oprecht welkom heet.
10

- Het comfort van de zitplaatsen
Afhankelijk van waar je zit in de zaal. Maar overal zacht beklede banken of stoelen. Wij hadden alleen niet heel veel beenruimte.
8

- Hoe is de wachttijd?
Een uur voor aanvang aanwezig. Geen straf, want in het studiocomplex hangt een heel relaxed sfeertje. De uitzending is live, daar zal dus geen vertraging ontstaan.
8

- Welke fotomogelijkheden zijn er?
Legio! Matthijs van Nieuwkerk moedigt aan zo veel foto’s te maken als je lief is, zolang we het maar naar ons zin hebben. Na afloop kun je prima een foto maken aan ‘de tafel’, bij de wereldkaart of met Matthijs, de tafeldame / -heer of de gasten.
10

- Kom je als publiek goed in beeld?
Opnieuw afhankelijk van waar je zit in de zaal. Maar met zes camera’s in diverse hoeken is het bijna onmogelijk om niet op televisie te komen.
9

- Hoe is de overige publieksparticipatie + opwarmen?
Dat valt mee. Het publiek heeft echt een bijrol, je hoeft alleen te klappen en te lachen waar nodig. Het opwarmen door Matthijs is dan wel weer bovengemiddeld prettig.
7

- Hoe zijn overige faciliteiten en consumpties?
Prima geregeld. We hebben de hele avond gratis kunnen drinken. Voor mensen die van ver komen, is er bovendien de gelegenheid om voor of na de uitzending iets te eten tegen heel schappelijke prijzen.
8

- In hoeverre houdt producent zich aan omschrijving?
In alle opzichten. Je zou hooguit als nadeel kunnen noemen, dat je op het moment van reserveren niet weet wie er te gast is. Maar soms is een verrassing ook wel lekker.
8

- Hoe leuk is het om deze show bij te wonen?
Het bijwonen van De Wereld Draait Door is nog leuker dan het kijken ervan op televisie. Hier ga ik zeker nog eens naar terug.
9

Score: 8.5

Morgen: Ranking the Stars

Zie ook:
- Alles van de Klapvee Keuring
- Zappen.blog.nl presenteert de Klapvee Keuring
- Klapvee Keuring (1): De Wereld Draait Door
- Klapvee Keuring (2): Ranking the Stars
- Klapvee Keuring (3): Het Moment van de Waarheid
- Klapvee Keuring (4): Tijd voor Max
- Klapvee Keuring (5): Pauw en Witteman
- Klapvee Keuring (6): Succes Verzekerd
- Klapvee Keuring (7): Wie Ben Ik?
- Klapvee Keuring (8): Spuiten en Slikken

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “Klapvee Keuring (1): De Wereld Draait Door

 1. Jorn

  Cool Herman! Hulde hulde! Leuk gedaan, goede opnames (was een beetje bang voor slechte geheime opnames;) en top gemonteerd!

  Ben benieuwd naar de andere filmpjes…

    /   Reply  / 
 2. Alian

  Heel leuk idee! Ben benieuwd naar de rest!
  Het viel me op dat het klapvee wel heel erg op prijs wordt gesteld door Matthijs! :)

    /   Reply  / 
 3. Pieter

  Top! Wat ontzettend leuk is dit, ben benieuwd naar de andere studio’s als het nog beter na de Wereld Draait Door, erg leuk!

    /   Reply  / 
 4. Anne Helmond

  Leuk idee voor een item en ook helemaal in je straatje. Uitvoering door middel van begeleidend filmpje helemaal top.

    /   Reply  / 
 5. el-g

  ben twee jaar geleden bij Top2000 a gogo geweest, ook met Matthijs van Nieuwkerk en viel me toen al op hoe hij zich als een ware gentleman iedereen welkom heette en alles goed uitlegde en na de opnames voor iedereen tijd had!! Pluim voor Matthijs dus!

    /   Reply  / 
 6. Tommy

  Leuk filmpje top gemonteerd!

    /   Reply  / 
 7. Jeroen

  Cool!! Vaker filmpjes op zappen.blog.nl zijn welkom!!

    /   Reply  / 
 8. Erik

  Goed initiatief, zulke dingen horen absoluut ook op zappen.blog.nl!

    /   Reply  / 
 9. sanne

  Dat je klantenservice kan bellen en zelf een datum mag prikken is niet waar. Die ervaring heb ik in ieder geval niet. Ik moest toch echt zo’n formulier op internet invullen en daar heb ik maar mijn voorkeursdatum opgezet. Nooit een bevestiging gehad (ook niet na 2 keer opsturen), dus ik ben nooit geweest. Jammer.

    /   Reply  / 
 10. Mart

  Ziet er allemaal gezellig uit. Ben zelf ook erg benieuwd hoe een opname is van linda d’r programma’s “ik hou van holland” en “miljoenenjacht”. Helaas zat “ik hou van holland” al vol en “miljoenenjacht” is niet mogelijk, er worden leden uitgenodigd werd er gezegd.

  Positieve aanvulling op deze toch al erg leuke site.

    /   Reply  / 
 11. Wendy

  Hey Herman (en Nick)

  Leuk gedaan! Lijkt me ook echt lachuh om te doen!

  Xus Wendy

    /   Reply  / 
 12. Martijnjdd

  Ik neem aan dat het bezoeken van een programma gratis is … Of zijn er populaire programma’s waarvoor je moet betalen om het te mogen bijwonen?

    /   Reply  / 
 13. Chiel

  Leuk item, leuke video!

  Voor Paul moet je E10 betalen.

    /   Reply  / 
 14. Nog maar 1 dagen en dan is het zover....

  Heel leuk gemaakt Herman.Mijn complimenten hiervoor :) @ Martijn voor Popstars moet je 20 euro betalen. Maar dat is ook leuk om mee te maken.

    /   Reply  / 
 15. Janno

  Herman, je stukje heeft een hoog spruitjesgehalte. Er zit geen nieuws in. Wel typisch nederlands gezeur over consumptiebonnen en duurbetaalde gastvrouwen. Geld zat daar. De VARA krijgt zoveel belastinggeld (ONS GELD) voor DWDD dat die hapjes en drankjes er wel vanaf kunnen.

    /   Reply  / 
 16. keesss

  Mooi filmpje Herman. Leuk om Mathijs te horen vooraf aan DWDD. Volgende keer iets minder stiekum filmen, dat maakt goeie tv-makers toch niet uit… Dan heb je nog wat beter beeld.

  Groet, Keesss

    /   Reply  / 
 17. Lies

  wat een onbeschrijvelijke nerd. is er zowaar niemand te vinden die wel met een lens klikt, op een fokking media site?!!

    /   Reply  / 
 18. Pingback: Klapvee Keuring (4): Tijd voor Max | Zappen

 19. Pingback: Zappen.blog.nl presenteert de Klapvee Keuring | Zappen

 20. Pingback: Klapvee Keuring (3): Het Moment van de Waarheid | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>