Klapvee Keuring (5): Pauw & Witteman

Het grootste probleem bij het opnemen van een televisieprogramma? Het vinden van genoeg publiek. Waar een dagje opnames bijwonen van het Rad van Fortuin vroeger een exclusief dagje uit was, moeten producenten tegenwoordig genoeg klapvee bij elkaar schrapen. Daarom op Zappen.blog.nl: De Klapvee Keuring. Elke werkdag bezoeken we een ander tv-programma en recenseren we hoe het is om publiek te zijn. Vandaag: Pauw & Witteman.

Deze show deden we als sandwich met De Wereld Draait Door. Na die uitzending een hapje gegeten, gezellig gekletst en tegen 23 uur naar de studio boven.

Of kijk hier indien video niet werkt.

Beoordelingscriteria

- Is publieksdeelname snel en gemakkelijk te regelen?
Zeker. Je kunt je opgeven op de website van de Vara waarna de Klantenservice je terugbelt. Je kunt ook zelf Klantenservice bellen om een datum te prikken. Grote beschikbaarheid en een keurige ontvangstbevestiging. Minpuntje: de vrijdag is exclusief voor leden van de Vara. Opnames in Studio de Plantage, bij Artis. Prima bereikbaar. Maar wie van ver komt, is wel laat thuis.
7

- Hoe is de gastvrijheid?
Gezellige boel bij binnenkomst, als het publiek van De Wereld Draait Door (en op maandagen ook Holland Sport) nog aan het borrelen is. Toch gaat het er bij Pauw & Witteman – net als op televisie – wat zakelijker aan toe dan bij DWDD. Wel opnieuw gratis consumpties.
6

- Het comfort van de zitplaatsen
Lekker zacht beklede bankjes, prima.
8

- Hoe is de wachttijd?
Een uur voor aanvang aanwezig en aangezien de show live is, weet je dat je vlak voor middernacht klaar bent.
8

- Welke fotomogelijkheden zijn er?

Een fotootje in het decor lukt wel als je snel bent. Maar met de gasten of presentatoren wordt lastiger. Als je geluk hebt, tref je ze bij de borrel na afloop.
7

- Kom je als publiek goed in beeld?
Afhankelijk van waar je zit. Wij niet, maar op andere plaatsen wel.
7

- Hoe is de overige publieksparticipatie + opwarmen?
Publiek wordt niet opgewarmd en ook Jeroen en Paul nemen niet uitgebreid de tijd voor hun publiek. Bij Pauw & Witteman zit je echt als levend decor.
4

- Hoe zijn overige faciliteiten en consumpties?
Consumptiebonnen, een glaasje wijn staat klaar bij de entree en wie van ver komt, kan van te voren nog een hapje eten. Dat is allemaal prima in orde.
8

- In hoeverre houdt producent zich aan omschrijving?
In alle opzichten. Je zou hooguit als nadeel kunnen noemen, dat je op het moment van reserveren niet weet wie er te gast is. Maar soms is een verrassing ook wel lekker.
8

- Hoe leuk is het om deze show bij te wonen?
Niet zo. Eenmaal in de studio is de gezellige sfeer verdwenen en kunnen sommige gespreken erg lang duren. Ik betrapte mezelf er op blij te zijn toen ik de eindtune hoorde. En dat is geen goed teken.
4

Score: 6.6

Morgen: Succes Verzekerd.

Zie ook:
- Alles van de Klapvee Keuring
- Zappen.blog.nl presenteert de Klapvee Keuring
- Klapvee Keuring (1): De Wereld Draait Door
- Klapvee Keuring (2): Ranking the Stars
- Klapvee Keuring (3): Het Moment van de Waarheid
- Klapvee Keuring (4): Tijd voor Max
- Klapvee Keuring (5): Pauw en Witteman
- Klapvee Keuring (6): Succes Verzekerd
- Klapvee Keuring (7): Wie Ben Ik?
- Klapvee Keuring (8): Spuiten en Slikken

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Klapvee Keuring (5): Pauw & Witteman

 1. Rick

  De video werkt niet?

    /   Reply  / 
 2. Pieter

  Weer een leuk filmpje! Top!

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Klapvee Keuring (6): Succes Verzekerd | Zappen

 4. Feder

  Ik vind de beschrijving bij “Hoe leuk is het om deze show bij te wonen?” wel heel erg subjectief. (Ook logisch, want het gaat hier telkens om hoe de schrijver het zelf heeft ervaren.) Voor veel mensen is het programma Pauw en Witteman oninteressant omdat er vaak op een serieuze manier over serieuze zaken wordt gesproken. Maar kan iets alleen maar leuk zijn als er gelachen kan worden? Je kan toch ook een geweldige avond hebben als je naar een prachtig verhaal hebt geluisterd, of binnen een uur ontzettend veel meer weet over een onderwerp (bijvoorbeeld de kredietcrisis)? Het hangt bij P&W erg af van de gasten of de uitzending boeiend is. De ene keer is het interessanter dan de andere keer.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>