KRO en NCRV azen op tijdslot Pauw & Witteman

De KRO en NCRV willen een dagelijks debatprogramma, zoveel is vorige week aangekondigd. Het idee kan gezien worden als een voorwaarde voor een omroepfusie. De omroepen vinden het vreemd dat nu alleen de Vara kleur geeft aan een dagelijkse actualiteitenrubriek. Het tijdslot voor een dagelijks KRO/NCRV-programma laten ze door de netmanagers invullen. “Maar het gaat ons natuurlijk niet gebeuren dat we worden weggestopt om half 12 op Nederland 2″, zegt KRO-directeur Taco Rijssemus bij de Volkskrant. De omroep vindt het tijdslot van Pauw & Witteman op Nederland 1 heel mooi.

Rijssemus in de krant: “Ik snap dat het niet van het een op het ander moment kan – het gaat om een forse ingreep in de programmering – maar we willen het echt. We gaan de komende maanden werken aan een format en met de netmanagers in gesprek over een tijdslot vanaf september volgend jaar.”

Dat hoeft niet per se op werkdagen om 23.00 uur op Nederland 1 te zijn. “Laat ik het zo zeggen, mochten de VARA en NPO op enig moment besluiten te stoppen met Pauw & Witteman vanaf september 2013, dan zou dat inderdaad een aantrekkelijke optie zijn.”

Zie ook:
- KRO en NCRV willen dagelijks opinieprogramma afdwingen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “KRO en NCRV azen op tijdslot Pauw & Witteman

  1. Pingback: ‘Laatste seizoen Pauw & Witteman aanstaande’ | Zappen

  2. Pingback: DWDD op NL1: Omroepen vrezen te dominant Vara | Zappen

  3. Pingback: KRO's troef voor dagelijkse talkshow: Eva Jinek | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>