DWDD pareert context-kritiek Boer Zoekt Vrouw met satire

De Wereld Draait Door heeft gisteren olie op het vuur gegooid in het conflict met de KRO. Het Vara-programma mag nog altijd geen beelden gebruiken uit Boer Zoekt Vrouw om de wekelijkse nabespreking te illustreren. Vorige week werd dat opgelost door sleutelscenes uit de aflevering na te spelen met Barbiepoppen en Playmobil.

Gisteren zette De Wereld Draait Door een zwaarder middel in: satire. Remko Vrijdag, Martine Sandifort en Bas Hoeflaak kropen in de huid van boer Aad, boerin Henrieke en boer Willem. Dat was niet alleen ter vermaak; naast een grappige uitvergroting maakte DWDD ook korte metten met kritiek van de KRO.

De KRO vindt DWDD geen betrouwbare partner doordat ze zonder toestemming toch fragmenten uitzenden. Daarnaast luidt de kritiek dat de afzonderlijke boeren of hun partners-in-spé wel erg grof/boud/gemeen worden weggezet terwijl zij zich niet kunnen verweren. Het is een goed gebruik dat alle deelnemers aan het programma zwijgen totdat de reeks is afgelopen. Door bepaalde korte stukjes uit een uitzending uit te lichten en na te bespreken zou DWDD een gekleurd beeld kunnen neerzetten, lijkt de redenering.

DWDD op zijn beurt pareert dat laatste standpunt door te stellen dat de montage van het programma ook dingen uit zijn context haalt. Het zal iedereen zijn opgevallen dat de testimonials van Henrieke telkens in dezelfde setting zijn gemaakt, wie zegt dat deze quotes niet in één interviewtje zijn opgenomen en uitgesmeerd over zogenaamd meerdere situaties? En gaat het op haar erf er echt zo zwijgzaam aan toe, of is dat wat de KRO ons graag wil laten geloven om het verhaal te kunnen vertellen?

In het satire werd in elk geval gefantaseerd dat Willem helemaal niet zo’n ingetogen, knuffelige homoboer is, maar eigenlijk een leernicht die niet vies is van een gangbang. Boer Aad vindt dat hij veel te soft in Boer Zoekt Vrouw wordt afgetekend, in werkelijkheid is hij veel gemener en vrouwondervriendelijker terwijl Henrieke alleen maar meedoet voor ‘de seks’, terwijl ze in de montage een haast frigide boerin lijkt.

Opmerkelijk is wel dat De Wereld Draait Door vorige week nog aangaf de discussie met de KRO alleen te willen voeren, en deze niet uit te vechten via de media. Maar met de nabespreking van gisteren lijkt dat standpunt te zijn gewijzigd…

Bekijk de satirische persiflage:

Zie ook:
- Conflict KRO en DWDD niet groter na persiflage boeren
- DWDD bespreekt Boer Zoekt Vrouw na met boer Aad
- KRO weigert DWDD beelden Boer Zoekt Vrouw
- Boer Zoekt Vrouw-rel: Yvon DWDD-tafeldame af
- Boer Zoekt Vrouw: Henrieke en Aad hakken knopen door

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “DWDD pareert context-kritiek Boer Zoekt Vrouw met satire

 1. dolf

  Dat de dwdd mij al jaren niet meer kan boeien om verschillende redenen vind ik gewoon iets van een zielige en simpele sneuheid. De boeren hebben om publiciteit gevraagd anders doe je niet mee maar dan zo’n persiflage van mensen die er niet op zitten te wachten is wsl typisch vara.

  Dit is meelopen op een kijkhit van een andere omroep omdat deze mensen zelf niets meer kunnen verzinnen.

    /   Reply  / 
 2. Pingback: Conflict KRO en DWDD niet groter na persiflage boeren | Zappen

 3. Johan

  Wat een ophef om niets. In een tijd dat de meest ranzige programma’s zonder enig commentaar geslikt worden is het belachelijk dat een satirisch stukje zoveel ophef veroorzaakt. Ik vond het hilarisch en kijk gewoon weer lekker door naar BZV.

    /   Reply  / 
 4. Peter

  DWDD is gewoon te ver gegaan, wat betreft BzV.
  Het enige waar DWDD aandacht aan besteed is BzV, maar ze zijn blijkbaar bij de VARA jaloers dat ze geen grote kijkcijferhit hebben.
  Ik zou zeggen DWDD stop met die onzin en wordt weer een normnaal programma, want anders blijft DWDD niet lang meer bestaan

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>