Klokkenluiders bij KRO: Monitor ontdekt pedofiele artsen

teun van de keuken monitorTeun van de Keuken (bekend van De Keuringsdienst van Waarde) stelt misstanden aan de kaak in het nieuwe KRO-NCRV-programma De Monitor. Klokkenluiders en tipgevers kunnen hun misstanden (anoniem) doorgeven aan de Monitor en de redactie gaat daar mee aan de slag. In de eerste aflevering staan ‘foute dokters’ op de agenda, en wel artsen die veroordeeld zijn voor het bezit van kinderporno.

Uit de openingsaflevering van De Monitor blijkt dat het Openbaar Ministerie informatie over veroordelingen van zorgverleners niet altijd doorgeeft aan de Inspectie van Gezondheidszorg. Hoe is dat mogelijk? Een tipgever meldt over een psychiater met een strafblad, die bijna drie jaar zijn veroordeling nog steeds in de zorg werkzaam is. Maar ook een tandartskliniek (waar Roy Donders patiënt is) waar geen geschoolde tandartsen werken, en soms catastrofale diagnoses stellen.

De Monitor, 22.35 uur, KRO-NCRV (NPO2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>