Foodweken op NPO3 trapt af met Keuringsdienst van Waarde Quiz

keuringsdienst waarde quiz daan nieberOp NPO3 zijn de foodweken terug, waarin een groot deel van de programmering is gevuld met voeding en gezondheid. Dat gebeurt met een nieuw seizoen Broodje Gezond, de enige echte Keuringsdienst van Waarde Quiz maar ook de reality-serie De Nieuwe Garde, over veelbelovende chefkoks in sterrenrestaurants.

Daan Nieber presenteert vanavond de Keuringsdienst van Waarde Quiz, naar het programma waar inmiddels 250 afleveringen van zijn gemaakt. De kracht zit ‘m in de herkenbaarheid, denkt Nieber. “Vaak gaat het om zaken die iedereen zich weleens afvraagt aan de keukentafel. Hoe kan het dat een blikje tomatenpuree waar één kilo tomaten ingaat 10 cent kost, terwijl je nog nooit een kilo tomaten voor dat bedrag hebt kunnen kopen? En kloppen alle beloftes op de verpakking wel met de inhoud?”

En over de quiz vertelt hij in De Telegraaf: “De vraag ’wat weet ik eigenlijk van wat ik elke dag eet?’ loopt, net als bij de Keuringsdienst, als een rode draad door dit programma. Kijkers kunnen thuis meespelen met bekende Nederlanders in de studio tijdens vragen die gebaseerd zijn op tal van fragmenten uit het verleden.”

de nieuwe gardeBijzonder is het nieuwe programma De Nieuwe Garde, waarin toptalenten uit een brigade 24/7 worden gevolgd op hun weg om de top te bereiken. Denk aan Syrco Bakker die werkt bij Sergio Herman, of Ryan Bahadour, zoon van 2 sterrenchef Soenil Bahadour. Maar ook horeca-ondernemer Freek van Noortwijk, bekend als het vriendje van Katja Schuurman, laat zien wat zijn drijfveer en zijn talent is.

Keuringsdienst van Waarde Quiz, 20.25 uur, KRO-NCRV (NPO3)
Broodje Gezond, 21.05 uur, KRO-NCRV (NPO3)
De Nieuwe Garde, 21.35 uur, KRO-NCRV (NPO3)
The Food Detectives, 22.30 uur, KRO-NCRV (NPO3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>