Katja: Tranen van het lachen bij opnemen Echt Niet Ok


Hoe reageer je sociaal-wenselijk in ongemakkelijke situaties? Katja Schuurman, Jan Kooijman en Stijn van Vliet (Streetlab) laten het zien in het NPO3-programma Echt Niet Ok. In elke sketch wordt een situatie neergezet met verschillende opties. Een aantal is ‘echt niet ok’ en eentje is wel goed. Voor Katja is het filmen van Echt Niet Ok een hele opgave. “Ik moest me inhouden om niet elke keer de boel te overtoepen met mijn achterlijke verhalen.”

Ze vertelt in De Telegraaf: “En tijdens de opnamen liepen de tranen over mijn wangen van het lachen soms. Er is een hilarische scène waarin ik net ben bevallen en een hele vieze buurman aan mijn kind wil zitten: Stijn is zó fucking grappig. Het enige wat hielp was aan hele nare dingen denken of mezelf knijpen.”

Stijn kijkt met bewondering naar zijn vrouwelijke KRO-NCRV-collega. “Katja is erg open: daar zit geen rem op. Dat vind ik bewonderenswaardig, omdat ik wel het type bent dat soms denkt: ’wat zullen mensen ervan vinden?’.” En ook Jan moet even schakelen. “Sketches waren, afgezien van een gastoptreden in Toren C, nieuw voor mij. Alles gaat heel vlot en ik moest supersnel schakelen van het ene personage naar de andere.”

Echt Niet Ok is van oorsprong een Vlaams format dat nu dus voor de Nederlandse markt is gemaakt. Het trio krijgt wel een pittige uitdaging doordat de show op NPO3 is te zien, waar het momenteel moeilijk kijkers trekken is.

Echt Niet Ok, 20.25 uur, KRO-NCRV (NPO3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>