European Music Awards: een hele worsteling om doorheen te komen

De MTV Awards willen nog wel eens garant staan voor verrassende duetten of voor provocerende beelden. In Amerika althans. Nadat Justin Timberlake de gepiercete borst van Janet Jackson ontblootte, was Nipplegate ontstaan. En Madonna die Britney Spears op haar mond kuste, zorgde overzees ook al voor rooie oortjes. Diezelfde Madonna staat vanavond ook op het programma van de European Music Awards in Lissabon. En diezelfde Madonna wordt waarschijnlijk in de zeik genomen door Borat, een alter ego van Ali G. Als dat maar goed gaat…

MTV zendt de award-uitreiking rechtstreeks uit. De grote kanshebbers zijn Coldplay en Gorillaz. Maar ook een aantal Nederlandse artiesten maakt kans op een prijsje.
Kane, Within Temptation en Anouk nemen het op tegen Soulwax en Gabriel Rios in Beste Belgisch/Nederlandse act. Gezien de internationale expansie van Within Temptation zou het terecht zijn als de gothic-popact met de prijs naar huis gaat, maar Kane lijkt er een abonnement op te hebben. Ook Anouk is een serieuze kanshebber, nu haar meest recente album Hotel New York al een kwart miljoen keer over de toonbank is gegaan.

De Award-uitreiking zelf is overigens een hele worsteling om doorheen te komen. Naast de talloze reclame-onderbrekingen zijn er de vaak stuntelige praatjes van bekendheden die een prijs mogen uitreiken. En de helft van de optredens staat je waarschijnlijk niet aan. Wie er allemaal geen geduld voor heeft: de award-uitreiking wordt nog tot in den treure herhaald. En uiteindelijk krijg je in een uurtje ‘best of EMA 2005′ alle hoogtepunten voorgeschoteld. Zonder al te veel reclame en ergernissen. Maar ook zonder de spanning van wie er winnen.

European Music Awards, 21.00 uur, MTV

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “European Music Awards: een hele worsteling om doorheen te komen

 1. zijn moeder noemt hem altijd haar engel maar hij is eigenlijk een vreselijke bengel

  Nipplegate was alleen niet bij de MTV Music Awards, maar goed.

  Ik verheug me vooral op het optreden van de gorillaz, die *live* als hologrammen op het podium geprojecteerd zullen worden. Een techniek die nog nooit eerder vertoond is, misschien hooguit in een laboratorium.

  “The Gorillaz rehearsal for their performance at tonight’s MTV Europe Music Awards has left spectators gobsmacked.

  With the use of technical wizardry, tonight’s Gorillaz performance sees the animated apes rocking out on stage as life-size 3D holograms and it looks totally realistic.

  Their rehearsal saw various stars and MTV presenters running out from the make-up room and backstage shiatsu massages to catch a glimpse of the Gorillaz in all their holographic pot-bellied glory and everyone appeared to be blown away by it.

  Pharrell Williams, System Of A Down and Dave Grohl all loved it.”

    /   Reply  / 
 2. P.

  HAAII

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>