Veronica Gids kraakt MTV Awards genadeloos

Zappen.blog.nl schreef al eerder dat de MTV Awards niet altijd even makkelijk is om door te komen. Maar de Veronica Gids laat deze week weinig over van het muziekprijzenfestijn. Naast het feit dat de kijkcijfers zijn afgegleden naar een dieptepunt van 93.000 kijkers in Nederland, stelt de gids dat artiesten eigenlijk geen zin hebben om op te komen draven. Ze misbruiken het gala hooguit om een eigen plaatje te promoten. En last but not least: de stemming verloop verre van eerlijk.
Volgens de gids willen supersterren als Madonna of Robbie Williams alleen komen als er een nieuwe plaat te promoten is, of als ze van te voren al zeker weten dat ze een award (en dus aandacht) winnen. "Het feit dat winnaars van dit soort award shows eigenlijk helemaal niet door het publiek gekozen worden, maar al maanden van te voren door platenmaatschappijen, managers en organisatie ‘uitonderhandeld’ zijn, is een publiek geheim."

De gids vervolgt: "Een geheim dat de laatste tijd steeds meer weerstand krijgt, sinds kijkers worden opgeroepen om via hun mobieltjes voor enkele euro’s per sms’je te stemmen op een artiest, terwijl hun berichtjes helemaal geen invloed meer hebben op de uiteindelijke keuze."

Als bewijs wordt een quote van rapper Kanye West opgevoerd. "Ze geven me een award omdat ze graag willen dat ik naar hun show kom. Ik ben een grote naam en dus willen ze me graag gebruiken voor publiciteit. Zo werken awardshows nu eenmaal."

Tot slot wordt in het artikel geschreven dat de enige artiesten die willen optreden, diegenen zijn die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken, zoals Nelly Furtado, Shaggy, Sean Paul en tATu.

Zappen.blog.nl is nooit achter de schermen aanwezig geweest bij dit evenement, en kan zodoende niet oordelen in hoeverre het verhaal van Veronica waar is. Het klinkt allemaal niet onaannemelijk, al is het ook wel makkelijk of voor de hand liggend om dergelijke beweringen op te schrijven. Misschien gaat het spreekwoord ‘waar rook is, is vuur’ hier op?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Veronica Gids kraakt MTV Awards genadeloos

  1. Eddie

    Als MTV wat meer promotie had gedaan voor de show en als ze wat betere artiesten hadden gehad, hadden er vast meer menschen gekeken. Ik had het na een half uur wel gezien. Vaag gedoe allemaal.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>